EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb XV.kerület

Festmények egy elefánt ormányával

Nemcsak a kerület és a Richter Flórián Cirkusz életében, hanem az immár 250 éves modern kori európai cirkuszművészetben is különleges nap volt november 4-e. A Pólus Center hátsó parkolójában felállított sátorban ugyanis nem mindennapi árverés zajlott.

Magyarországon idén a Richter Flórián Cirkuszban ünnepelték első alkalommal az elefántok világnapját. Ezzel egy időben adománygyűjtés is indult, amelynek célja az egyik malajziai elefántrezervátumban élő sérült, magukra maradt állatok megsegítése volt.


Szandra az árverésen is alkotott ( Fotó: Sáfár Tibor )

Nem mellesleg ezen világnapon első alkalommal mutatta be festészeti tudását a cirkusz „művésznője” Szandra, a negyvenkét éves indiai elefánt, amelynek „műveiből” most árverést rendeztek, ennek bevétele szintén a malajziai rezervátumot segíti majd. Szintén a jótékonysághoz kapcsolódik, hogy az árverésre Schmidt Ruth festőművész külön erre az alkalomra készített, Szandrát ábrázoló olajfestményét ajánlotta fel, amely végül a  Fővárosi Nagycirkusz igazgatójának, Fekete Péternek a birtokába került.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.