2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Sopron

Fiatal tehetségek a Macskakőben

Új kiállítássorozatot indított a Macskakő Gyermekmúzeum a Szent György utcában. Fiatal alkotóknak, művészeknek kínál bemutatkozási lehetőséget közösségi termében. Az első tehetség Kozák Márton, akinek nemrég nyílt meg tárlata.


Rengetegen ingáznak nap mint nap Kozák Márton autóbusz-vezetővel a Sopron környéki településekről a városba és vissza, de csak kevesen tudják, hogy a dénesfai fiatalembert valódi szenvedélye nem az országutakhoz köti. Természetvédelmi technikusként az erdészeti szakközépiskolában végzett Mártonnak 15 éves korától a természetfotózás a hobbija. Szabadidejében legszívesebben az Iván környéki erdőket járja és a megfelelő pillanatra vadászik. – Mivel mindig sok időt töltöttem az erdőben, jó a kapcsolatom az erdészettel – mondta el a fiatalember.


Egy különleges kép Kozák Márton munkáiból
Fotó: Kozák Márton

– Segítségükkel és engedélyükkel kijárhatok fotózni a vadásztársaság területére, és kíváncsiak a felvételekre is, hiszen nemegyszer sikerült különleges felvételeket készítenem a vadállományról.
A Soproni Múzeum örömmel ad teret a Macskakő Gyermekmúzeumban egy olyan kreatív tehetségnek, akinek nem volt még bemutatkozási lehetősége. Ő a Bemutatkozom sorozat első alkotója.
– A legkisebbek még nyitottak a természet felé, értékelik azokat az apró pillanatokat, amelyeket Márton észrevett és a fotókon meg is örökített. Ennek a rácsodálkozásnak az élményét szeretnénk a Macskakőben nyújtani – fogalmazott Martos Virág, a tárlat szervezője.
A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság és az Iváni Földtulajdonosok Vadásztársaság is lelkesen üdvözölte a fotókiállítás ötletét. Támogatóként és közreműködőként az ünnepélyes megnyitón is részt vettek.

Különleges képek tárulnak a látogatók elé
Fotó: Kozák Márton

Macskakő – Bemutatkozom sorozat
Varázslatos élővilág
Kozák Márton fotókiállítása
A tárlat megtekinthető december 31-ig, hétfő kivételével mindennap 10–18 óráig.

Kapcsolódó Cikkek