EUR: 323,41 Ft
CHF: 285,42 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Belföld

A szocialisták elvettek egyhavi nyugdíjat

A szocialisták most azt mondják, hogy számukra az egyik legfontosabb társadalmi csoport a nyugdíjasoké, de amikor kormányon voltak, elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat és megdrágították az életüket – hangsúlyozta a Fidesz az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A nagyobbik kormánypárt Molnár Gyula MSZP-elnök szavaira reagált, aki az Európai Unió szociális pilléréről szóló tanácskozást megnyitó beszédében úgy fogalmazott, hogy az ország kettészakadt. Pártja számára az egyik legfontosabb társadalmi csoport a nyugdíjasoké – közölte.


A Fidesz azt írta, hogy a szocialisták háromszorosára emelték a gáz árát és kétszeresére az élelmiszerek általános forgalmi adóját. A nyugdíjakat eközben hagyták elértéktelenedni, és soha nem adtak sem nyugdíjprémiumot, sem étkezési utalványt – tették hozzá.

“A kormánypártokra számíthatnak a nyugdíjasok. Azt szeretnénk, hogy az ország gazdasági sikereiből ők is részesüljenek” – fogalmaztak.


A novemberi nyugdíj-kiegészítés és nyugdíjprémium után már megkezdődött az Erzsébet-utalványok postázása is – olvasható a közleményben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Meteorológiai radarokat zavarhatnak vezeték nélküli eszközök

    Meteorológiai radarokat zavarhatnak vezeték nélküli eszközök

    Zavarhatják a különböző vezeték nélküli ipari, nagy teljesítményű wifieszközök vagy biztonsági kamerák képét vezeték nélkül továbbító berendezések a meteorológiai radarok működését, amelyek emiatt nem képesek helyesen jelezni egy vihart a légi irányítóknak, a külföldi meteorológiai szolgálatoknak vagy a tömegmédiumoknak – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

  • Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.