EUR: 319,38 Ft
CHF: 282,05 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Figyelem! Ezeket kell tudni a madáretetésről

Miután egyre több olyan bejegyzés kering a neten, ami arról szól, hogy nem szabad etetni a vízimadarakat Márton András, madármentő úgy gondolta itt az ideje, hogy eloszlassa a tévhiteket, amik még veszélyesek is lehetnek a szárnyasokra.

A szakember a Fióka és Madármentés közösségi oldalán fejtette ki, mire kell vigyázni és a figyelni a téli idő beköszöntével. A szerző arra kér mindenkit, a rémhírek terjesztését inkább igyekezzenek megállítani, mert azok óriási károkat is okozhatnak.


Márton András elsőként azt tisztázza írásában, hogy télen igenis fontos, hogy élelemhez jussanak a hattyúk és kacsák, hiszen a zord fagyok idején nem tud táplálékot találni a víziszárnyas.

„S ha etet, NE kenyérrel, mert az nem madárnak való, hanem tessék a vízimadaraknak való rendes ennivalót adni: zsákos, komplex kacsatápot, vagy un. “lómüzlit”, roppantott kukoricát, dercét. Ezek jók, ráadásul (nem vicc) olcsóbbak a kenyérnél” – tanácsolja a szakember, aki egy a cinkés álhírt is szeretne tisztázni.


„S legvégére hagytam a legagyrémebb szüleményét az elmúlt hétnek, a “cinkegolyón lógó halott cinke” című hoaxot. Hogy ezt miért volt jó bárkinek is kreálnia, azt fel nem foghatom. Annyit ártott vele a cinkéknek, mint 20 kamionnyi kóbor macska” kezdi Márton András, aki bejegyzésében kifejti, miért veszélyes ez a rémhír.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.

 • Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  A Fidesz szerint ismét bebizonyosodott, hogy a brüsszeli migrációs politika mögött Soros György áll. Az Európai Parlament (EP) ugyanis megszavazta, hogy  az európai emberek pénzéből több száz millió euróval több pénzt adjanak a Soros-szervezeteknek, támogatva ezzel a migrációt.