EUR: 322,35 Ft
CHF: 281,70 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Zalaegerszeg

Flashmob a koraszülöttekért

Fotó: Németh Ádám

A Dísz téren szakadó esőben megtartott eseményen különböző programok keretében a reményre, a bátorításra, az együttérzésre hívták fel a társadalom figyelmét, a koraszülöttek világnapja alkalmából. Sajnos a tendenciák szerint, minden 10. terhesség koraszüléssel végződik, a születés körüli halálozások kétharmada az idő előtt született babákat sújtja.

Mindemellett a családoknak egy koraszülött  baba érkezése és gondozása extra igénybevételt, érzelmi pluszterhelést jelenthet, folyamatos segítségre és tájékoztatásra van szükségük, hiszen a picik fejlődése eltér az optimálistól.


A Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület a Koraszülött Gyermekekért és Családjukért 2010-ben azzal a küldetéssel indult útjára, hogy a Zala megyében világra jött vagy itt élő koraszülött gyermekeknek és családjuknak a megszületéstől kezdve folyamatos mentális és lelki támaszt adjon, továbbá az életút folyamán felmerülő szakmai segítséget is nyújtson.

Az Egyesület négy éve csatlakozott az EFCNI Európai Alapítvány az Újszülöttek Védelméért szülői szervezet által életre hívott november 17-ei koraszülöttek világnapjához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.