EUR: 319,40 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Zalaegerszeg

Flashmob a koraszülöttekért

Fotó: Németh Ádám

A Dísz téren szakadó esőben megtartott eseményen különböző programok keretében a reményre, a bátorításra, az együttérzésre hívták fel a társadalom figyelmét, a koraszülöttek világnapja alkalmából. Sajnos a tendenciák szerint, minden 10. terhesség koraszüléssel végződik, a születés körüli halálozások kétharmada az idő előtt született babákat sújtja.

Mindemellett a családoknak egy koraszülött  baba érkezése és gondozása extra igénybevételt, érzelmi pluszterhelést jelenthet, folyamatos segítségre és tájékoztatásra van szükségük, hiszen a picik fejlődése eltér az optimálistól.


A Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület a Koraszülött Gyermekekért és Családjukért 2010-ben azzal a küldetéssel indult útjára, hogy a Zala megyében világra jött vagy itt élő koraszülött gyermekeknek és családjuknak a megszületéstől kezdve folyamatos mentális és lelki támaszt adjon, továbbá az életút folyamán felmerülő szakmai segítséget is nyújtson.

Az Egyesület négy éve csatlakozott az EFCNI Európai Alapítvány az Újszülöttek Védelméért szülői szervezet által életre hívott november 17-ei koraszülöttek világnapjához.

Kapcsolódó Cikkek