2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb XVI.kerület

Fogadd örökbe a szeretetet

Szatmáry Kristóf a jótékonysági akció fővédnöke (Fotó: Keresztesi Balázs)

December 10-én 15 órától az örökbefogadással kapcsolatos rendezvényt tartanak a Hunyadvár utcában található Erzsébetligeti Színházban, ahol Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő mellett Böjte Csaba testvér és Kovács Péter polgármester is köszöntőt mond.

Emellett rengeteg program vár mindenkire. A gyerekeknek például lesz bábelőadás, gyöngyfűzés, karácsonyfadísz-készítés, óriás színező, fellép a csillagkórus és Szalóki Ági, a Szent László Gyermekvédelmi Központ Tusnádfürdő  gyermekei pedig vallásos karácsonyi népdalokat adnak elő.


Ezek mellett fontos kérdések is terítékre kerülnek. Lesz kerekasztal-beszélgetés Örökbefogadás Magyarországon címmel, amelyen az örökbefogadásról civil szakmai szemmel hallhat és a nevelőszülői hivatás részleteit tudhatja meg az érdeklődő, de lesz szó az önkéntesség szerepéről a gyermekvédelemben és a nevelőotthonban élő gyermekek segítésének lehetőségeiről.
A program fontos feladata az is, hogy a Szatmáry Kristóf és Böjte Csaba védnökségével zajló adománygyűjtés keretében beérkező felajánlásokat jelképesen átadják, hogy aztán az azt követő napokban ténylegesen is útnak indulhassanak a csomagok nemcsak a kerületbe, de a határon túli magyar rászorulókhoz is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.