EUR: 321,14 Ft
CHF: 284,47 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Nyíregyháza

Fölszállott a páva – Nyíregyháziak a középdöntőben

Hat produkció jutott a Fölszállott a páva 5. évadában a középdöntőbe a péntek esti első, a Duna Televízióban élőben közvetített elődöntőből.

A zsűri döntése alapján a középdöntőben folytathatja a versengést Cruz Heather Laura és Demarcsek Dániel (Nyíregyháza), Fekete Borbála (Eger), a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes (Békéscsaba) és a Pántlika Tamburazenekar (Báta). Rajtuk kívül szabadkártyát kapott a zsűritől még két produkció: a Debreceni Hajdú Táncegyüttes és Kőhídi Máté Péter (Pécs).


A hagyomány összeköt! mottóval ezúttal felnőttek számára megrendezett népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban négy kategóriában állnak a zsűri elé: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek. Az MTVA és a Hagyományok Háza közös műsorának elődöntőiben minden kategóriából 3-3 produkciót láthatnak a nézők.

A zsűri a négy kategória legmagasabb pontszámot elért versenyzőit juttatja tovább, összesen négy produkciót, azonban további kettő is továbbjut a középdöntőbe, őket a zsűri a műsor végén szabadkártyával ajándékozza meg. A hat továbbjutó produkció a középdöntők során már a nézők szavazatára is számíthat.

Kapcsolódó Cikkek