EUR: 323,34 Ft
CHF: 286,52 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Győr

Folytatódik a GyőrBike sikersztorija

A GyőrBike egyre népszerűbb, ezért is döntött úgy a városvezetés, hogy újabb dokkolókat alakítanak ki a városban. A lakók és a turisták örülnek, hiszen folyamatosan nő a kereslet a bringák iránt.

Az új dokkolóknak köszönhetően már az adyvárosi tónál és az Újvárosi Művelődési Központnál is bérelhetnek kerékpárt a győriek és a turisták. A GyőrBike Közösségi Bérkerékpár Rendszer fejlesztésére csak idén 22 millió forintot fordítanak, ami négy állomás kialakítására elengedő – tudtuk meg Radnóti Ákos alpolgármestertől.


Radnóti Ákos alpolgármester (középen) bejelentette: a GyőrBike igazi sikersztori
Fotó: Marcali Gábor

A júliusi EYOF idején nyílt meg az első idei fejlesztésű állomás, ezt követte a plázával szemben, illetve Újvárosban, a művelődési központnál lévő. A sort negyedikként a Mobilisnál található dokkoló zárja, amelynek átadása novemberben várható.

Az adyvárosi tó partján is megtalálni már a GyőrBike bringáit
Fotó: Marcali Gábor

– Két év alatt negyvenmillióért fejlesztettük a GyőrBike-ot, s ha a Mobilisnál lévőt is átadjuk, összesen 31 helyen lehet a városban kerékpárt bérelni – mondta Radnóti Ákos. Újdonságként megjelent három elektromos kerékpár is, gondolva az idősebbekre. Ezekből egyelőre három áll rendelkezésre, tarifájuk megegyezik a hagyományos kerékpárok bérlésének árával.


A győriek és a turisták is szeretik a bérelhető kerékpárokat
Fotó: Marcali Gábor

Az alpolgármester hangsúlyozta: az a cél, hogy minél többen használják a GyőrBike-ot, mert eddig minden jel arra utal, hogy népszerűsége töretlen. Nagy forgalmat bonyolít le az egyetem környékén levő dokkoló, de hasonlóan erős az autóbusz-pályaudvar és a vasútállomás közelében lévő kölcsönző is.

Az üzemeltető Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. ügyvezetője, Fóti Balázs kiemelte, a győriek felelősen bánnak a biciklikkel, lopás nem történt, rongálás pedig csak elvétve fordul elő.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.