2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb Győr

Folytatódik a GyőrBike sikersztorija

A GyőrBike egyre népszerűbb, ezért is döntött úgy a városvezetés, hogy újabb dokkolókat alakítanak ki a városban. A lakók és a turisták örülnek, hiszen folyamatosan nő a kereslet a bringák iránt.

Az új dokkolóknak köszönhetően már az adyvárosi tónál és az Újvárosi Művelődési Központnál is bérelhetnek kerékpárt a győriek és a turisták. A GyőrBike Közösségi Bérkerékpár Rendszer fejlesztésére csak idén 22 millió forintot fordítanak, ami négy állomás kialakítására elengedő – tudtuk meg Radnóti Ákos alpolgármestertől.


Radnóti Ákos alpolgármester (középen) bejelentette: a GyőrBike igazi sikersztori
Fotó: Marcali Gábor

A júliusi EYOF idején nyílt meg az első idei fejlesztésű állomás, ezt követte a plázával szemben, illetve Újvárosban, a művelődési központnál lévő. A sort negyedikként a Mobilisnál található dokkoló zárja, amelynek átadása novemberben várható.

Az adyvárosi tó partján is megtalálni már a GyőrBike bringáit
Fotó: Marcali Gábor

– Két év alatt negyvenmillióért fejlesztettük a GyőrBike-ot, s ha a Mobilisnál lévőt is átadjuk, összesen 31 helyen lehet a városban kerékpárt bérelni – mondta Radnóti Ákos. Újdonságként megjelent három elektromos kerékpár is, gondolva az idősebbekre. Ezekből egyelőre három áll rendelkezésre, tarifájuk megegyezik a hagyományos kerékpárok bérlésének árával.


A győriek és a turisták is szeretik a bérelhető kerékpárokat
Fotó: Marcali Gábor

Az alpolgármester hangsúlyozta: az a cél, hogy minél többen használják a GyőrBike-ot, mert eddig minden jel arra utal, hogy népszerűsége töretlen. Nagy forgalmat bonyolít le az egyetem környékén levő dokkoló, de hasonlóan erős az autóbusz-pályaudvar és a vasútállomás közelében lévő kölcsönző is.

Az üzemeltető Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. ügyvezetője, Fóti Balázs kiemelte, a győriek felelősen bánnak a biciklikkel, lopás nem történt, rongálás pedig csak elvétve fordul elő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.