2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Győr

Folytatódik a GyőrBike sikersztorija

A GyőrBike egyre népszerűbb, ezért is döntött úgy a városvezetés, hogy újabb dokkolókat alakítanak ki a városban. A lakók és a turisták örülnek, hiszen folyamatosan nő a kereslet a bringák iránt.

Az új dokkolóknak köszönhetően már az adyvárosi tónál és az Újvárosi Művelődési Központnál is bérelhetnek kerékpárt a győriek és a turisták. A GyőrBike Közösségi Bérkerékpár Rendszer fejlesztésére csak idén 22 millió forintot fordítanak, ami négy állomás kialakítására elengedő – tudtuk meg Radnóti Ákos alpolgármestertől.


Radnóti Ákos alpolgármester (középen) bejelentette: a GyőrBike igazi sikersztori
Fotó: Marcali Gábor

A júliusi EYOF idején nyílt meg az első idei fejlesztésű állomás, ezt követte a plázával szemben, illetve Újvárosban, a művelődési központnál lévő. A sort negyedikként a Mobilisnál található dokkoló zárja, amelynek átadása novemberben várható.

Az adyvárosi tó partján is megtalálni már a GyőrBike bringáit
Fotó: Marcali Gábor

– Két év alatt negyvenmillióért fejlesztettük a GyőrBike-ot, s ha a Mobilisnál lévőt is átadjuk, összesen 31 helyen lehet a városban kerékpárt bérelni – mondta Radnóti Ákos. Újdonságként megjelent három elektromos kerékpár is, gondolva az idősebbekre. Ezekből egyelőre három áll rendelkezésre, tarifájuk megegyezik a hagyományos kerékpárok bérlésének árával.


A győriek és a turisták is szeretik a bérelhető kerékpárokat
Fotó: Marcali Gábor

Az alpolgármester hangsúlyozta: az a cél, hogy minél többen használják a GyőrBike-ot, mert eddig minden jel arra utal, hogy népszerűsége töretlen. Nagy forgalmat bonyolít le az egyetem környékén levő dokkoló, de hasonlóan erős az autóbusz-pályaudvar és a vasútállomás közelében lévő kölcsönző is.

Az üzemeltető Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. ügyvezetője, Fóti Balázs kiemelte, a győriek felelősen bánnak a biciklikkel, lopás nem történt, rongálás pedig csak elvétve fordul elő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.