2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb III.kerület

Gasztrotúrára fel!

A Közösségi Termelői Program Nonprofit Kft. irodaházakban és az erdőben szervez piacokat. Legutóbb az Óbudához közeli Pilisben volt mozgó piac, ahová mi is ellátogattunk. Megérte! Aki nem hiszi, győződjön meg róla!

A Mozgó Piac és a Magyar Turista Egyesület november 12-én Budakeszi és Telki, november 18-án pedig Dobogókő és Pilisszentkereszt határában, az Eötvös Lóránd Turistaháznál várja a természet és a gasztronómia iránt érdeklődőket egy formabontó túrára.


– Célunk a tudatos fogyasztás és a természetes eredetű élelmiszerek népszerűsítése, illetve hogy a városban élő emberek megismerjék a hagyományos ízeket és ételeket, közelebb kerüljenek a természethez, és a szabadban eltöltött időt gasztronómiai élményekkel tegyék teljessé. A mai, felgyorsult világban egyre többen keresik a hagyományos magyar ízeket és ismerkednek meg a kistermelők termékeivel. A termelői piacon kapható a régi korok receptjei alapján készült kolbász, sajt, lekvár és egy igazi kuriózum, a Dublinból aranyérmet hozó magyar fekete kézműves sör is – mondta a Lokál Extrának Botos Anikó, a Közösségi Termelői Program munkatársa.

Teszteltük. A gyönyörű környezetben egészen más ízük volt az ételeknek, a házi sajt és kolbász még finomabb volt az erdőben, mint ha a boltban vettük volna. A finomságokat szellemi táplálékkal is kiegészítették, a vezetett gasztrotúrán  a helyi látnivalókat is bemutatták. A programról a www.termeloigasztrotura.hu és a vwww.mozgopiac.hu oldalon tájékozódhatunk.


Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.