EUR: 323,19 Ft
CHF: 283,23 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Gránátokat robbantott a bírósági tárgyalóteremben egy meggyilkolt férfi apja

Kézigránátokat robbantott fel egy gyilkosság áldozatául esett férfi apja az illetékes bíróság tárgyalótermében csütörtökön a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő Nyikopol városában.

A rendőrség közlése szerint az előzetes vizsgálat alapján a két kézigránátot felrobbantó férfi a helyszínen életét vesztette. Ezt megerősítette Hanna Sztarcsevszka, a Dnyipropetrovszk megyei rendőrkapitányság szóvivője a 112 Ukrajina hírtelevíziónak. Szavai szerint tíz embert kellett a tárgyalóteremből sebesülésekkel kórházba szállítani. Később nyilvánosságra hozta, hogy kórházba szállítás után még egy férfi – az egyik vádlott – szintén belehalt sérüléseibe.


A korábbi rendőrségi jelentés szerint – amely még hét sebesültről számolt be – a sérültek között van a gyilkosság három vádlottja, két hatósági személy, egy bírósági alkalmazott és egy civil.

A férfi azután robbantotta fel a gránátokat, hogy a bíróság már többedik alkalommal elnapolta a tárgyalás folytatását.

A helyszínt a hatóságok lezárták, a bírósági épületet tűzszerészek vizsgálják át.

A megyei rendőrség a bűnügyi per részleteiről annyit árult el, hogy a tárgyalótermi robbantásban megsérült három vádlott ellen kettős gyilkosság miatt indítottak eljárást. Még 2016 februárjában Nyikopolban rálőttek egy autóra, amelyben két – egy 25 és egy 30 éves – férfi ült. Mindketten életüket vesztették. A robbantást végrehajtó férfi az egyik áldozat édesapja volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Törésvonal

    A nap képe: Törésvonal

    Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.

  • Kiújult Juncker isiásza – Videó!

    Kiújult Juncker isiásza – Videó!

    Ellopta a show-t Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a brüsszeli EU-csúcson: a háromnapos tanácskozás első estéjén ismét dülöngélve üdvözölte politikustársait.