EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Belföld

Gulyás: Az EP kitöltötte a kérdőívet, és a “Soros-tervet” támogatja

A Fidesz frakcióvezetője szerint az Európai Parlament (EP) csütörtöki döntésével kitöltötte a nemzeti konzultációs kérdőívet, és egyértelműen a “Soros-terv” végrehajtását támogató válaszokat adott.

Gulyás Gergely pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: az EP – a dublini reformtervezettel kapcsolatos határozata alapján – létrehozna egy állandó, felső létszám- és időkorlát nélküli betelepítési rendszert.


Emellett szerinte az EP döntése a határok megnyitásáról szól, mivel a tervezett mechanizmus alapján a migránsok menekültkérelmét nem az első belépési ország bírálná el, hanem az, ahová elosztják őket. Így pedig a schengeni határvédelemre kötelezett tagállamoknak nem lesz érdekük, hogy a külső határokat megvédjék – jelezte.

Az EP egyértelmű igent mondott a Nyugat-Európában összegyűlt bevándorlók kötelező – különös tekintettel kelet-európai országokba történő – szétosztására is – mondta a Fidesz frakcióvezetője.


Az EP-határozatból azt is kiemelte, hogy a menedékkérők ellátásának költsége az adott tagállamot terhelné, az áthelyezési kötelezettséget nem teljesítő országokat pedig például a strukturális alapok csökkentésével szankcionálnák.

Gulyás Gergely értékelése szerint ha a határozat az uniós közösségi jog részévé válik, annak közvetlen következménye lesz az európai országok nyelvének és kultúrájának háttérbe szorulása.

A kormánypárti politikus mindezek miatt minden magyar választót arra kért, töltse ki a nemzeti konzultációs kérdőívet, mert “a veszély és a fenyegetés közvetlenebb és nagyobb, mint valaha”, a kormány pedig csak akkor tud ezzel szembeszállni, ha komoly támogatás áll a konzultáció mögött.

Beláthatatlan következményei lennének annak, ha az EP által elfogadott határozat ebben a formában lépne hatályba: tömeges migrációt hozhat Európára és olyan integrációs problémákat, amelyeket Közép-Európában eddig nem kellett megtapasztalni – mondta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek