EUR: 347,19 Ft
CHF: 325,24 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Gulyás: Nemzetek Európájában gondolkodunk

A kormány nemzetek Európájában gondolkodik, de ha Európa nem áll ellen egy ilyen bevándorlási nyomásnak, akkor nem tudja megőrizni keresztyén gyökereit és olyan alapvetően átalakulnak a társadalmai, hogy rájuk sem lehet majd ismerni – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője a párt által indított Védjük meg Magyarországot! című országjárás bajai állomásán, hétfőn.

Gulyás Gergely több mint kétszáz ember előtt azt hangsúlyozta: Magyarország ettől a veszélytől mást nem tud megóvni, de a saját társadalmát szeretné.


“Ezért utasítjuk el a korlátlan migrációt, és azt a felső korlát nélküli betelepítési kvótát, amelyet egyébként az Európai Unió intézményei, különösen az Európai Parlament a mai napig erőltet” – tette hozzá.

A frakcióvezető emlékeztetett arra: két éve már, hogy “hosszú küzdelmet folytatunk Európán belül a migrációval szemben”. Ennek sikere pedig attól függ, hogy a magyar társadalom és Közép-Európa hozzánk hasonlóan gondolkodó társadalmai milyen mértékben támogatják azt az elvet, amely szerint “senki más nem dönthet helyettünk arról, hogy kivel kívánunk együtt élni és kivel nem” – mondta.


Hozzátette: ezt az elvet mindenkinek el kell fogadnia, és ez a jog Magyarországot és a magyar választópolgárokat is megilleti.

Gulyás Gergely megjegyezte, Magyarország a kezdetektől azon az állásponton volt, hogy a saját határai megvédése nélkül nincs államiság. A határok védelme nélkül továbbá nem teszünk eleget az Európai Unió iránti kötelezettségeinknek sem, és “egy olyan veszélyt hozunk az európai társadalmakra és Magyarországra, amellyel hosszú távon sem tudunk megküzdeni”.

Az európai biztonsági helyzet drámai romlása mögött véleménye szerint az áll, hogy Európában az elmúlt években egy olyan terrorfenyegetettség jelent meg, amellyel korábban, évtizedeken keresztül nem kellett szembesülnie az egyes államoknak.

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője kiemelte: a migráció olyan kérdéseket is előhozott, mint a nemzeti identitás vagy az önazonosság kérdése, a párhuzamos társadalmak és az integráció kérdése, vagy hogy mit is jelent a keresztyénség és a keresztyén kultúrkör Európa számára.

Mint mondta, Soros György és az általa megfogalmazott nyílt társadalom azonban a nemzetállamokra ellenségként tekint, és egy olyan Európai Egyesült Államokban gondolkodik, ahol megszűnnének az egyes tagállamok azon alapvető jogai, amelyekkel a bevándorlással szembe tudnak fordulni vagy annak ellen tudnak állni.

Kiemelte: a más kontinensről érkező, más kultúrájú és más vallású emberek integrációja nehézkes, sok esetben lehetetlen. Ez pedig olyan kockázatot jelent, amelyet “felelős politikus nem vállalhat, és éppen ezért a teljesen ellenőrizhetetlen bevándorlást minden felelős politikának el kell utasítania”.

Beszélt arról is, hogy Európában nincs egységes vélemény a bevándorlással kapcsolatosan. Sokan úgy gondolják, hogy Európa demográfiai problémáit a bevándorlással kellene megoldani. A magyar kormány azonban egyértelműen kiáll amellett, hogy ennek megoldására csakis a családpolitika lehet a megfelelő válasz.

A bevándorláspolitika ugyanis nem csupán a biztonsági helyzetre lesz negatív hatással, hanem “egy társadalomnak az önazonosságát, nemzeti identitását is alapvetően veszélyezteti” – fogalmazott Gulyás Gergely.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek