EUR: 349,77 Ft
CHF: 329,83 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Ózd

Gyenge városvezetés, erősödő kritikák

A gyűlölet nem pálya! Kiss Judit mondjon le! Az ÓVTV ne legyen JDTV! Hova tűnt a milliárd?, Feri! Nem vagyok Winnetou! Veled voltunk Dávid! – ilyen és ezekhez hasonló transzparensekkel vonultak többtucatnyian a Városháza elé, hogy kritikával illessék a jobbikos önkormányzat hároméves tevékenységét. Ott az is kiderült, hogy Janiczak Dávid értelmezési problémákkal küzd.

Pár nappal korábban meghirdetett eseményre gyűlt össze egy nagyobb létszámú csoport a Városház téren, hogy néma jelenlétével, na és hangzatos transzparenseivel tudtára adja az önkormányzat vezetőinek: elég volt belőlük! Elég volt az eredménytelenségből, a beruházások elmaradásából, az ózdi polgárok ostobának nézéséből, a jelenlegi elöljárók gyors gazdagodásából, a rasszista megjegyzésekből, a mások által elért eredmények kisajátításából, az értelmiség elvándorlásával a szellemi tőke folyamatos csökkenéséből, a köztéri alkotások áthelyezgetéséből, vagyis a látszattevékenységből.


Fotó: Lokál
Szavak nélkül is lehet ütős a kritika

A szervező lokálpatrióták a Facebookon adták az emberek tudtára, hogy három évvel ezelőtt ők még minden eszközzel támogatták a Jobbikot és nagy részük volt Janiczak Dávid polgármesterré választásában, akiben az elmúlt időszakban hatalmasat csalódtak. Akkor felültek a rendet, tisztességet hirdető jelszavaknak, és vevői voltak a jobbikosok által cigánysátornak keresztelt nemzetiségi kulturális központ elleni propagandának. A szélsőjobbosok fülében szépen csengett egykor Vona Gábor „cigánybűnözés” és „cigánytenyészet” felszámolására tett kijelentése is. A rasszizmus 2014-ben jól jövedelmezett számukra, hiszen országosan mintegy nyolcszázezer embert tudtak ezzel maguk mellé állítani.

Fotó: Lokál
A képviselőket láthatóan nem lepte meg a rendezvény

Ózdon viszont a Pit Bull Team ellen intézett aljas jobbikos támadás kiverte a biztosítékot és a küzdősport képviselői szimpatizánsaikkal együtt kivonultak a Városháza elé. Legtöbben láthatósági mellényt viseltek, mintegy demonstrálva, hogy léteznek. A kontinentális és világversenyeken rendre remekül szereplő sportolókat K. D. jobbikos politikus lewinnetouzta és leherkulesezte, egyértelműen cigány származásuk miatt, amit ők megalázónak tartanak. A lemondásra felszólított Kiss Judit például egy bejegyzésében azt lebegtette, hogy acélbetétes bakancsával tesz rendet a kempós, K1-es, K3-as sportolók között. Csak úgy jobbikos, gárdistás módra. Csakhogy a Magyar Gárdát már régen szélnek eresztette Vona Gábor.


Fotó: Lokál
Napraforgók, megérte? – kérdezték az érdekemberektől

Janiczak Dávid képviselőtársaival – köztük a sokak által árulónak kikiáltott Tartó Lajossal és dr. Kósné Dargay Ritával, akik 2014-ben megszegték a választóiknak tett ígéretüket, hiszen a Fidesz támogatásával kerültek be az önkormányzatba, azután viszont személyükkel ők biztosították Janiczaknak a jobbikos többséget – kivonult a Városháza elé, mire a tüntetők elegánsan hátat fordítottak nekik. A polgármester ezt úgy interpretálta, nem mertek a szemébe nézni, holott arról volt szó, hogy nem akarják már a Városháza közelében sem látni a hátukon a Jobbik alelnöki posztjáig jutott Janiczakot, aki a piacbővítés kapcsán megkérdőjelezte, hogy érdemes-e neki a városáért bármit is tenni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.