2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Tatabánya

Győztes kezdés az EHF-kupában

Győzelemmel kezdte szereplését a férfi kézilabda EHF-kupa jelenlegi kiírásában a Grundfos Tatabánya. Vladan Matic legénysége 25-24-re nyert a Chambéry ellen, így egygólos előnyről várja a franciaországi visszavágót.

Jól kezdte az összecsapást a kék-fehér gárda, ám a korai 3-0-s vezetés után két perc alatt fordítottak a vendégek, így Matic mester időt kért, és a félidő végéig folyamatosan fej fej mellett haladtak a csapatok.


A visszavágót november 25-én Franciaországban tartják

A második játékrészben sem tudott elszakadni egyik gárda a másiktól, a hajrát azonban a Tatabánya bírta jobban. Ionut-Ciprian Iancu az utolsó másodpercben hárította a franciák egyenlítési kísérletét, így 25–24 lett a vége.

– Elégedett vagyok, hiszen egy erős bajnokságban edződő csapatot győztünk le – értékelt a lefújás után Vladan Matic, a Grundfos Tatabánya trénere. – Mi hozzájuk képest még rutintalanok vagyunk, és az ebből adódó hibáinkat meg is büntették. Annak örülök, hogy ez végül is egy százhúsz perces harc lesz, mert még nem dőlt el minden. Ilyen teljesítménnyel ebben a kupában szinte mindenkit hét-nyolc góllal legyőztünk volna, de a Chambéry roppant erős ellenfél.

Ilyés Ferenc szerint nehéz volt megtalálni a francia csapat gyors támadásainak ellenszerét.

– Különösen Mindegía nehezítette meg a dolgunkat, akinek életveszélyesek a gyors betörései – fogalmazott az átlövő. – A visszavágón 150 százalékot kell nyújtanunk, akkor lehet sanszunk. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de mindent megteszünk a továbbjutásért.

A visszavágót november 25-én, szombaton Franciaországban rendezik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.