EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Extra

Gyűjtés indult Som Lajos temetésére

Nincs pénz Som Lajos temetésére – a zenész egyik legjobb barátja, Tasnádi Péter közösségi oldalán azt kérte a rajongóktól, hogy segítsenek a nehéz helyzetben maradt özvegyének a temetés kifizetésében.

Egy hónappal 70. születésnapja után elhunyt a magyar zenészlegenda, a Piramis együttes alapítója, Som Lajos. A zenészt egy ideje már kórházban ápolták, nem tudott lábra állni, a hétvégén rosszabbodott az állapota, és hétfő délután feladta a küzdelmet. Legjobb barátja, Tasnádi Péter közösségi oldalán gyűjtés kezdeményezett a rocklegenda temetésére, ugyanis az üzletember szerint az özvegynek, Som Erzsinek nincs pénze a temetésre.


– Ha tényleg ennyire szerettétek Som Lajost, és tényleg ilyen jó barátai voltatok, mint ahogy itt több százan leírjátok a videóim alatt, akkor most támogassátok a feleségét, mert nagyon nehéz körülmények között van, és neki nagy probléma lesz a temetés megszervezése, főleg a kifizetése  kezdte Tasnádi a videóban, amit a közösségi oldalára töltött fel.

Igaz, hogy él Lajos édesanyja, és van egy gyönyörű kislánya is, de én tudom, hogy a család sohasem támogatta. Ez a hölgy pedig, aki az utóbbi hat-hét évben vele volt, a legcsodálatosabb ember. Mindennap ott volt a kórházban, megmosdatta, felültette, kivitte a levegőre Lajost. Közben a lakását rendben tartotta. Arra kérlek titeket, hogy ha tényleg akartok, akkor most segítsetek Erzsinek  tette közzé a felhívást Tasnádi.


Som Lajos édesanyját, lányát, feleségét és exfeleségét, Karda Beát is mély gyásszal töltötte el a szomorú hír, és egyből rohantak a kórházba, hogy elbúcsúzzanak a zenésztől. Som édesanyja, a 87 éves Margit néni könnyeivel küszködve csak annyit tudott mondani lapunknak: képtelen felfogni, hogy meghalt a fia. A zenész lánya, Niki is teljesen összetört, megszólalni sem tudott, ahogy édesanyja, Karda Bea sem, akikkel a zenésznek az elmúlt években egyébként nem volt felhőtlen a viszonya. Karda Beával legendás szerelmük, házasságuk csúnya véget ért, ugyanis a zenész sem az alkoholt, sem a nőket nem vetette meg soha, és a hírek szerint még egykori közös otthonuk sem volt szent a basszusgitárosnak. Pár éve sikerült minden nézeteltérést elsimítaniuk, olyannyira, hogy Som élete végéig barátságot ápoltak. És bár egy éve a zenész még arra panaszkodott, hogy a lánya nem áll szóba vele, úgy tűnik, sikerült rendezni a viszonyukat, hiszen Niki az utolsó napokban is látogatta, és rögtön a kórházba sietett a tragédia hallatán, ahogy Som édesanyja, Margit néni is, akit exmenye, Karda Bea támogatott. A 67 éves énekesnő ugyanis szülei halála után pótmamára lelt volt férje édesanyjában, és a mai napig szoros kapcsolatot ápol vele.

A Lokál Hajnal Gáborral, a Piramis egykori producerével és egyben Som Lajos egyik legjobb barátjával is beszélt, aki egy csodának tartja, hogy a zenész ilyen méltósággal viselte a csúcs után a mélyrepülést.

– A legtöbben azt hiszik, hogy a „rock and roll életmód” miatt épült le Lajos, pedig ez nem így van. Nem mondom, hogy nem tett hozzá, de valami történt vele 1999 áprilisában, amit csak páran tudunk. De ez így is marad, mert ő ezt így akarta – mondta sejtelmesen Hajnal, aki lapunknak a Piramis körüli botrányos pert is tisztába tette.

– Sokszor említette dühében, hogy ügyvédhez fordul, mert jogtalanul használják a Piramis nevet a fiúk, de én azt hiszem, a szavaknál meg is állt a történet. Nem lehetett könnyű a zenekar alapító tagjaként a kórházi ágyából végignézni, ahogy egykori társai koncerteznek, és dől a pénz – árulta el a producer.

Tasnádi Péter

 

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek