EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Külföld

Hackerek iszlamista propaganda videót helyeztek el iskolák honlapjain

Több száz amerikai iskola honlapját törték fel hackerek, az internetezőket ideiglenesen egy iszlamista propaganda videót mutató oldalra navigálva – közölte a honlapokat működtető SchoolDesk atlantai székhelyű vállalat kedden.

A SchoolDesk közölte: munkatársai egy kis, beültetett fájlra bukkantak, ami közel 800 iskola és iskola körzet honlapját fertőzte meg és az odalátogatókat a YouTube videómegosztó oldalra térítette el, ahol egy arab nyelvű felvételen a többi között Szaddám Huszein egykori iraki diktátor képét is láthatták. Az Iszlám Állam egyik toborzó- vagy propagandavideójának tűnt – mondta Rob Freierson, a SchoolDesk alapítója a NJ.com hírportálnak adott interjújában.


Az atlantai székhelyű vállalat szerint a hackertámadás más szervezeteket is érintett, egyebek mellett magán és kormányzati honlapokat is. A cég szerint együttműködnek a nyomozóhatóságokkal, s időközben új biztonsági intézkedéseket vezettek be, felkérve a felhasználóikat, változtassák meg az oldalon használt jelszavukat.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) most azon van, hogy kiderítse, ki áll a hackertámadás mögött, amely az arizonai Tucson, a connecticut-i Newtown, a virginiai Gloucester megye illetve a New Jersey-i Bloomfield iskoláinak honlapjait érintette.


A bloomfieldi iskolakerület szerint a honlapjukra látogatók hétfőn az Iszlám Állam terrorszervezet egy propagandavideóját láthatták, mígnem a hibát mintegy két órán belül helyrehozták. Hozzátette: az adathalászok nem fértek hozzá diákjaik vagy tanárjaik bizalmas adataihoz.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros újra Brüsszelben lobbizott

  Soros újra Brüsszelben lobbizott

  A spekuláns Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett a Soros György a CEU helyzetéről. Az ENSZ migrációs csomag elfogadtatása érdekében gyakran egyeztet az amerikai milliárdos, többek közt Jean-Claude Junckerrel és Frans Timmamermanns csúcsvezetőkkel.

 • Háromméteres fallal védi magát Soros

  Háromméteres fallal védi magát Soros

  Bár Soros György teljes mellszélességben kiáll a nyitott határokat és társadalmakat szorgalmazó rögeszméje mellett, saját villáját három méteres betonfal veszi körül.

 • Mi lesz veled, brexit?

  Mi lesz veled, brexit?

  Elutasította a londoni alsóház a Nagy-Britannia unióból való kilépésének feltételeiről szóló megállapodást. A brüsszeli migránssimogatás, bürokrácia és arrogancia nagymértékben hozzájárult a Brexithez.