2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Sport

Hajszálon múlt Korhut csapattársának élete

Négyszer kellett újraéleszteni a Korhut Mihályt is foglalkoztató Hapoel Beer Sheva csapatkapitányát, Elyaniv Bardát, akit a csapat edzésén rúgták mellbe a labdával, ami miatt megállt a szíve.

A 35 éves izraeli futballista azonnal összeesett, hogy a labda elérte a mellkasát, élete csak azon múlott, hogy közelben lévő mentősök időben megkezdjék az újraélesztését, ami csak negyedjére sikerült. Bardát kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát, és a hírek szerint már jobban érzi magát, de még vizsgálatok sora vár rá. Ezt bizonyítja az a fotó is, amit a betegágyából töltöttek fel a Twitterre.


Az izraeli Hadashot televíziós csatorna riportja szerint, miután elérte a labda a játékos mellét, az a földre rogyott, és szólt társainak, hogy rázza a hideg és rosszul érzi magát. Nem sokkal később azonban elsápadt és elájult. A csapat masszőrre, Dimitri Traschinko kezdte meg a szívmasszást, míg a mentősök kiérkeztek.

A Hadashonak nyilatkozó névtelen forrás szerint, ha a mentőautó nincs a közelben és pár perccel később érkezik meg, akkor most a rosszul lett futballista nem élne. Az üggyel kapcsolatban Alona Barkat, a klub tulajdonosa is megszólalt.


– Elmondhatatlanul aggódtunk Elyanivért, és óriási megkönnyebbülés tudni, hogy már jobban van – írta a twitteren Barkát.

Doron Zager, a Soroka Kórház kardiológiai főorvosa szerint az ilyen sérülések nagyon veszélyesek hiszen, ha a labda nagy sebességgel éri el a mellkast szívritmus zavart okozhat.

Nem ez az első alkalom, hogy a Hapoel Beer Sheva edzésén szívrohamot kap egy játékos. 2007-ben a csapat egyik játékosa szintén edzésen lett rosszul, de rajta nem tudtak segíteni.

Kapcsolódó Cikkek