2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Halász János: Európa nagy erénye, hogy különböző kultúrák békében élnek együtt

Európa nagy erénye, hogy különböző népek és kultúrák élnek békében együtt, ezt a “Soros-terv” megváltoztatná – jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője, a párt Védjük meg Magyarországot címmel indított országjárásának dunaharaszti állomásán, szerdán.

Halász János a Dunaharaszti Rendezvényházban azt mondta: “Soros György emberei” megkezdték a “Soros-terv” megvalósítását. A szóvivő szerint ez abból is leszűrhető, hogy az Európai Bizottság nemrég 50 ezer migráns szétosztására tett javaslatot úgy, hogy megkönnyítené számukra a családegyesítést. Hozzátette, hogy ez azért is veszélyes, mert a migránsok nagy része papírok nélkül érkezett Európába, és a családi kapcsolatokat bemondásuk alapján kellene elfogadniuk a hatóságoknak.


Az Európai Bizottság szeptember végén újabb uniós áttelepítési rendszerre tett javaslatot, amely szerint a következő két évben legalább további 50 ezer “különösen kiszolgáltatott, nemzetközi védelemre szoruló” embert kellene Európában elhelyezni.

A Fidesz-frakció szóvivője azt mondta: Soros György koncepciója szerint évente egymillió bevándorlót kellene befogadnia Európának úgy, hogy minden migráns hozzávetőlegesen 9 millió forintnak megfelelő eurót kapna az első két évben a lakhatási és egyéb kiadásaira, ezt az uniós tagállamokban többi között adóemelésekkel és tagállamoknak nyújtott támogatások csökkentésével lehetne biztosítani.


Halász János kitért arra, hogy az Európai Unió határőrizeti szerve, a Frontex adatai és egy NATO-tanulmány szerint is 2020-ig megközelítőleg 60 millió bevándorló érkezése várható Európába.

A szóvivő azt mondta: egy nemrég napvilágot látott dokumentum szerint az európai parlamenti (EP) képviselők között 226 olyan ember van, akit Soros Györgyhöz köthető alapítványok “megbízhatónak” tartanak, és ez nagyobb létszám, mint EP legnagyobb – néppárti – frakciója.

Halász János kitért arra, hogy Magyarországon is vannak, akik a Soros György által tervbe vetteket támogatják, közülük Lendvai Ildikó szocialista és Niedermüller Péter DK-s politikust említette, akik – fűzte hozzá – maguk mondták, hogy Soros György mellett állnak.

Beszélt arról is, hogy a Fidesz és a kormány a szókimondást és a cselekvést választja az “önfeladás” helyett, amely ma sok esetben Európát jellemzi. Hangsúlyozta: ezért biztatnak mindenkit, hogy vegyen részt a konzultációban, álljon ki a kormány mellett, és biztassa erre barátait és ismerőseit is.

“Egy felívelő korszak elején állunk” – idézte zárásként Orbán Viktor miniszterelnök szavait Halász János, hozzátéve, hogy ehhez meg kell nyerniük a tavaszi választásokat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek