EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Hódmezővásárhely

Hamarosan átadják Mezővári óvodáját

A hódmezővásárhelyiek adományainak is köszönhetően a kárpátaljai Mezővári új óvodáját hamarosan igénybe veheti az aprónép.

A gyűjtésnek köszönhetően – amelyben magánszemélyek és olvasókörök éppúgy részt vettek, mint cégek, nagyvállalatok, más települések önkormányzatai – több tízmillió forint gyűlt össze az erre elkülönített bankszámlán.

Az óvoda felújítása után már minden olyan gépészeti és technikai megoldás megtalálható lesz, ami 2017-ben elvárható. A munkálatok lassan befejeződnek, és ettől számítva pedig három-öt hét kell ahhoz, hogy megkapják a hivatalos működési engedélyt.


Októberben már szinte teljesen kész épületrészeket is lehetett látni.

– Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik támogatásukkal segítették ennek az álomnak a megvalósulását. Bízom benne, hogy egy hónap múlva ennek az óvodának az átadása megtörténhet – fogalmazott Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere.

Pár hét és átadják az új óvodát, amelyet a pedagógusok, a gyerekek és a szülők is nagyon várnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.