EUR: 317,69 Ft
CHF: 281,19 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Hódmezővásárhely

Hamarosan átadják Mezővári óvodáját

A hódmezővásárhelyiek adományainak is köszönhetően a kárpátaljai Mezővári új óvodáját hamarosan igénybe veheti az aprónép.

A gyűjtésnek köszönhetően – amelyben magánszemélyek és olvasókörök éppúgy részt vettek, mint cégek, nagyvállalatok, más települések önkormányzatai – több tízmillió forint gyűlt össze az erre elkülönített bankszámlán.

Az óvoda felújítása után már minden olyan gépészeti és technikai megoldás megtalálható lesz, ami 2017-ben elvárható. A munkálatok lassan befejeződnek, és ettől számítva pedig három-öt hét kell ahhoz, hogy megkapják a hivatalos működési engedélyt.


Októberben már szinte teljesen kész épületrészeket is lehetett látni.

– Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik támogatásukkal segítették ennek az álomnak a megvalósulását. Bízom benne, hogy egy hónap múlva ennek az óvodának az átadása megtörténhet – fogalmazott Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere.

Pár hét és átadják az új óvodát, amelyet a pedagógusok, a gyerekek és a szülők is nagyon várnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.