EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Székesfehérvár

Hamarosan drótszamáron gurulhatunk Esztergomtól Ercsiig

A kerékpárút új szakasza készülhet el Fejérben: Esztergomból indulva Etyeken keresztül Ercsiig juthatnak el a biciklisták. A napokban többtucatnyi résztvevő közös tekerésével adták át hivatalosan az Etyeket Bicskén és Csabdin keresztül Tarjánnal összekapcsoló kerékpárutat.

Október végén átadták a forgalomnak az Etyeket Bicskén és Csabdin keresztül Tarjánnal összekapcsoló új kerékpárutat. A leágazásokkal együtt mintegy 40 kilométer hosszú szakasz közel bruttó kétmilliárd forintból épült meg, a Pannónia Szíve program keretében – közölte a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács. A Fejér megye északi részén található 22 település összefogásával létrejött Pannónia Szíve turisztikai régió első nagyberuházása az „Etyeki Gasztrosétány és a kapcsolódó fejlesztések” elnevezésű projekt. A
több mint 3,7 milliárd forintos összköltségvetésű, európai uniós és hazai állami forrásokból finanszírozott építkezések két legfontosabb eleme az etyeki borászati központok megújítása és a falutól Bicskén és
Csabdin át Tarjánba vezető kerékpárút. A szakaszt Révész Máriusz kerékpáros fejlesztésekért felelős kormánybiztos, Tessely Zoltán, a térség miniszterelnöki biztosa, Molnár Krisztián, a beruházást
irányító Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács elnöke és az érintett négy település polgármestere közösen adta át.


Esztergomból indulva
Etyeken keresztül Ercsiig juthatnak el a biciklisták.

 

Az útvonal teljes hossza mintegy 40 kilométer, beleértve a bicskeicsillagdához, Nagyegyházára és Vasztélypusztára vezető elágazásokat. Akerékpárút Bicske és Csabdi között keresztezi az M1-es autópályanyomvonalát. Ezt egy különleges, hazánkban több évtizede nemalkalmazott, sajtolásos eljárással készült alagúttal oldotta meg akivitelező. Előkészítés alatt áll az úgynevezett Duna–Duna útvonal, amelyEsztergomból indulva Etyeken keresztül Ercsiig tart majd, magábanfoglalva a most átadott szakaszt. Megépítése után a folyóparton haladóEuroVelo 6 nemzetközi kerékpárútról közvetlenül elérhető lesz aPannónia Szíve térség. Másrészről szerepel a tervekben aBudapestről Etyekre, majd onnan tovább a Velencei-tóhoz tartóbicikliút is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.