EUR: 322,45 Ft
CHF: 282,39 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Külföld

Hamis személyi igazolványokat áruló bűnszervezetet számoltak fel

Hamis, az európai tartózkodást és beutazást lehetővé tevő személyi igazolványokat gyártó és áruló bűnszervezetet számoltak fel Görögországban – közölte a görög rendőrség hétfőn.

A hatóságok közleménye szerint 20 embert tartóztattak le múlt héten Athénban és környékén a bűnbanda tevékenységével összefüggésben.


Athénban négy olyan helyszínt találtak, amelyekben a gyanú szerint a bűnözők hamis, de nagyon jó minőségű dokumentumokat készítettek, és a “rendelés” után pár órával el is juttatták az “ügyfeleknek”.

A bűnszervezet számos európai országból kapott megrendeléseket.

A banda akár 500 eurót (155 ezer forintot) is elkérhetett egy hamis útlevélért, más, könnyebben elkészíthető koholmányok viszont olcsóbb árkategóriában voltak – tudatta a görög rendőrség.

A hatóságok hozzátették, hogy a bűnözők fő profilja albánok hamis dokumentumokkal való Nagy-Britanniába utaztatása volt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvan évvel ezelőtt “látták meg a napvilágot” egy képregény hasábjain a világhírűvé vált Hupikék törpikék, ebből az alkalomból kiállítást rendeztek Brüsszelben.

  • Ötszáz tonna illegális gyógyszert foglalt le az Interpol

    Ötszáz tonna illegális gyógyszert foglalt le az Interpol

    Ötszáz tonna, interneten árusított illegális gyógyszerészeti terméket – hamis rákgyógyszereket, fájdalomcsillapítókat és engedély nélküli fecskendőket – foglalt le 116 országban tartott összehangolt razziák során az Interpol – közölte a nemzetközi rendőrségi szervezet kedden.