EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szombathely

Három gól a zöld-fehér rangadón

Mindenki szombathelyi – harsogta a zsúfolásig telt új Haladás Sportkomplexum hazai tábora az első tétmeccsen, amely szombathelyi sikert hozott, miután a Haladás Mészáros Karol és Kiss Tamás góljával, Blazic találata ellenében 2-1-re legyőzte a bajnoki címre is esélyes Ferencváros csapatát.

A hét hírei azzal indultak, hogy Andrés Iniesta a barcelonai Futballárium étteremben egy Haladás-mezzel pózolt. A Barcelona klasszisa a szombathelyi születésű Büki Péter vendéglőtulajdonosnak azt üzente, hogy,,Péter, remélem nem estek ki”. A világ- és Európa-bajnok játékos gyakran jár a magyar kötődésű étterembe, így tisztában van a Haladás helyzetével az NB I-ben. Aztán nemcsak Iniesta, de a szurkolók is készülődtek.


Telt ház előtt mutatkozott be bajnoki mérkőzésen a Haladás Fotó: haladas.hu

 

A Szombathelyi Haladás Szurkolói Kör látványelemekkel fokozta a hangulatot, mely az eső ellenére tetőfokára hágott, amikor a hazai zöld-fehér drukkerek kezében sok kis zöld-fehér zászlócska jelezte, mindenki szombathelyi! – Nagyon bíztam benne, hogy annak ellenére, hogy rossz passzban van a csapatunk, a sok néző és a kiváló stadion feltüzeli a fiúkat és meglepetésgyőzelmet aratunk. Mint egy falat kenyér, úgy hiányoztak nekünk a pontok. Nemcsak Cucuék, de mi, szurkolók is odatettük magunkat, még látványelemekkel is szórakoztattunk – nyilatkozta lapunknak Keringer Zsolt, a Szombathelyi Haladás Szurkolói Kör elnöke.

A mérkőzést a hazaiak kezdték veszélyesebben, majd a 31. percben Halmosi és Bosnjak mesteri akcióját követően Mészáros szerzett vezetést, 1-0! Sajnos sokáig nem örülhettek a hazaiak, mert pár perc múlva egy vendégszöglet után Blazic közeli fejesével egyenlített a Fradi, 1-1. A fentebb már említett Cucu, azaz Halmosi Péter pedig közel kilencezer szurkoló előtt hajtott a bravúrért.


Győzelmet ért az akarat Fotó: haladas.hu

– A régi-új közönségünk előtt akármilyen játékkal is, de győznünk kellett a Fradi ellen. A fővárosi zöld-fehérek ellen játszani most is különleges volt, emellett pluszmotivációt adott, hogy az új stadionban ez volt az első tétmeccsünk. Igyekeztünk minden eddiginél jobban odatenni magunkat, csúsztunk-másztunk, a közönségünk pedig a 12. emberünk volt, köszönjük nekik! Olyan pozícióba kerültünk, amikor már muszáj pontokat szereznünk mindenki ellen. Jó, hogy a Fradi ellen sikerült ezt megkezdenünk, hiszen nem szabad olyan hátrányba kerülnünk a téli szünet előtt, ami már behozhatatlan lenne. A Fradi után sem lesz egyszerű, hiszen a Puskás, majd a Videoton ellen is muszáj lesz bravúrosan szerepelnünk – nyilatkozta a Lokálnak a Hali csapatkapitánya.

És akkor jött a 85. perc és az előző minutumban becserélt, mindössze 17 esztendős Kiss Tamás, aki már az első labdaérintéséből hatalmas gólt ragasztott Dibusz hálójába! A Fradi hálóőrének keze fölött úgy vágódott a labda a kapuba, hogy a válogatott kapusnak esélye sem volt, hogy hárítson, 2-1! Aztán, mint egy hangrobbanás, úgy ünnepeltek a hazai szurkolók. Kiss Tamás a meccs előtt reménykedett benne, hogy szerepet kap. És bejött és gólt lőtt! A fiatal támadó a meccs után lapunknak elmondta, hogy nagyon jó érzés volt látni, mekkorát küzd a Haladás a győzelemért. Kiss Tamás reméli, hogy mostantól felfelé vezet az út és jönnek sorban a pontok és a gólok is.

A 17 éves Kiss Tamás gólját követően nagy volt az öröm Fotó: haladas.hu

A végén még a spori rátett 4 perc hosszabbítást, közben a szombathelyi P. Bosnjak sárgát, a Fradiból Priskin pedig piros lapot kapott, de az eredmény már nem változott, nyert a Hali. A zöld-fehérek december 2-án Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen lépnek pályára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.