EUR: 356,33 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Külföld

Harvey Weinsteint ábrázoló bábut égettek

A szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein amerikai producert ábrázoló hatalmas bábu elégetése lesz idén a fő attrakciója az angliai Edenbridge Guy Fawkes-napi ünnepségének a hétvégén.

Az Örömtüzek Éjszakájának is nevezett ünnepség hagyományos Fawkes-bábuja mellé, az Edenbridge-i Örömtűz Társaság minden évben elkészítteti egy éppen népszerűtlen közéleti szereplő mását is, aki idén – a szavazatok döntő többségét megszerezve – a hollywoodi filmmogul lett.


Az immár több mint 50 nő által vádolt Weinstein csaknem 11 méter magas mását a szokásos évi ünnepség fő attrakciójaként fogják elégetni szombaton. A rendezvény bevételeit jótékonysági szervezetek támogatására fordítják – írta a The Daily Telegraph.

A társaság szóvivője szerint csakúgy, mint az elmúlt több mint húsz évben, idén is erős mezőnyből válogattak. Mint felidézte, tavaly egy Donald Trumpot, 2015-ben pedig a volt FIFA-elnököt, Sepp Blattert ábrázoló bábut égettek el.


Az úgynevezett guy kiválasztására egy héttel az esemény előtt kerül sor. A bábu elkészítése általában 4-5 napot vesz igénybe.

A Weinstein-bábu egy csillagot és egy csapót tart a kezében, miközben egy Oscar-szobor talapzatán áll, mögüle pedig egy szőke nő feje bukkan ki.

Az edenbridge-i rendezvénynek több mint tízezer látogatója van évente az ország különböző részeiből.

Az ünnepség fáklyás felvonulással kezdődik, amely végighalad a város egyik fő utcáján, majd a bábuk elégetésével és tűzijátékkal zárul.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek