EUR: 321,34 Ft
CHF: 284,50 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Hat hárommal zárta az évet a magyar válogatott

Győzelemmel búcsúztatta az évet a futballválogatott. Az idei mérleg 6 vereség, 3 győzelem. 1953-at is 6-3-mal zártuk – de micsoda különbség! November 25-én Anglia ellen született ilyen eredmény.


MTI Fotó: Czagány Balázs

A vb-résztvevő Costa Rica elleni 1-0-s siker nem feledteti a kudarcokat. Alighanem igaza van Dzsudzsák Balázsnak, a válogatott csapatkapitányának, hogy a 2017-es év csőd volt. Igaza van, hiszen nem jutottunk ki a jövő évi világbajnokságra, illetve sikerült összehoznunk két történelmi vereséget Andorrától (1-0) és Luxemburgtól (2-1). A nemzeti tizenegy két szövetségi kapitányt is felemésztett Bernd Storck és Szélesi Zoltán személyében. Előbbi mérlege a magyar kispadon 28,6 százalékos (7 mérkőzés: 2 győzelem, 5 vereség, 6-14-os gólkülönbség), utóbbi csak ideiglenesen megbízott szövetségi kapitányként irányította a csapatot két meccs erejéig, a mérlege 50 százalékos (1 győzelem, 1 vereség, 2-2-es gólkülönbség). Storck kapta a legnagyobb pofont Andorrában, igaz, Szélesi – és a szurkolók – fejét fájdítja Luxemburg.


Összességében a válogatott 33,3 százalékos mérleggel zárta 2017-et, 9 mérkőzésen 3 győzelem és 6 vereség jött össze, 8-16-os gólkülönbséggel.

Sovány vigasz, hogy a 6-3 láttán eszünkbe jut a régi idők focija, hiszen november 25-én lesz az 1953-as londoni siker 64.  évfordulója. A magyar válogatott Puskás Ferenc vezetésével a Wembley-ben intézte el a hazai pályán 90 éve veretlen  angolokat. Fél évvel később a budapesti visszavágón 7-1-re nyertünk. Akkor terjedt el a mondás: „Az angolok egy hétre jöttek és 7-1-re mentek.” Azóta nem csak a világ, a magyar foci is megváltozott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Az olimpiai bajnoki cím után újra történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, hiszen nemzeti csapatunk még sosem végzett az Európa-bajnokság éremtáblázatának élén. Eddig. Most viszont a hollandiai Dordrechtben rendezett kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttünk, ezzel az éremtábla élén végeztünk, míg az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.

 • Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Közleményben tisztázza az elmúlt napok eseményeit Farkas Mátyás, sportmenedzser, aki SMS-ben környékezte meg a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik játékosát egy esetleges üzlet reményében.

 • Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Első teljes évén van túl a Testnevelési Egyetem berkein belül működő Sport-táplálkozástudományi Központ, melynek célja, hogy sportolók, edzők, más sportszakemberek képzését, felvilágosítását segítse, egyik fő gyakorlati feladata pedig, hogy a tiltott anyagokat kimutassa étrend-kiegészítőkből, ezzel segítve a vétlen doppingolás elkerülését – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporeseményekkel foglalkozó misportunk.