EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,58 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Hatalmas drogfogás Németországban! Kétszázhuszonöt kilogramm kokaint foglaltak le

Kétszázhuszonöt kilogrammos kokainszállítmányt foglaltak le a németországi Baden-Württemberg tartományban – közölte szerdán Stuttgartban a tartományi bűnügyi hivatal (LKA), amely szerint ez az évszázad legjelentősebb drogfogása a térségben.

A délnyugat-németországi Heilbronn egyik zöldség-nagykereskedésének dolgozói egy ecuadori banánszállítmány feldolgozása közben bukkantak rá egy csomag kokainra.

A rendőrség 1300 banánszállító-dobozt vizsgált át, és végül 39-ben talált kábítószert, összesen 225 kilogrammot.

A tartományi bűnügyi hivatal szerdai stuttgarti közlése szerint a több millió euró értékű kábítószer-szállítmány az évszázad eddigi legnagyobb drogfogása a tartományban.

A hatóságok szerint a szállítmány célt tévesztett, és jelenleg próbálják visszakövetni az útvonalat, amelyen keresztül a németországi tartományba érkezett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.