2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Dunaújváros

Hatalmas fölénnyel győzött a DUE!

Kilenc góllal, 14-5 arányban győzte le az UVSE-Margitsziget együttesét a dunaújvárosi vízilabdacsapat a Fabó Éva Sportuszodában. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a nyolc gólt szerző Gurisatti Gréta volt. 

A mérkőzés első néhány percében kicsit „beragadt” a vendéglátó DUE-Maarsk Graphics csapata az Újpest elleni találkozón, olyannyira, hogy a vendégegyüttes szerezte a meccs első gólját. A folytatásban azonban a találkozó esélyesének számító dunaújvárosiak uralták a játékot, és az első negyed végére 3-1-es vezetést szereztek. A második negyedben eleinte úgy tűnt, sikerül „látótávolságon belül” maradnia az UVSE csapatának, amely „őrizte” kétgólos hátrányát (5-3), ám még a félidő vége előtt további két találattal ellépett ellenfelétől a dunaújvárosi együttes, amely így 7-3-as vezetéssel vonulhatott az ötperces pihenőre.


A Dunaújvárosi Egyetem csapata ezzel megszerezte ötödik győzelmét (fotó: DFVE)

A harmadik negyedben egyre inkább átvette a játék irányítását a DUE, sorra szerezte góljait, amelyekre mindössze egy alkalommal volt válaszuk a fővárosiaknak, így az utolsó felvonás előtt már magabiztos, 11-4-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A negyedik negyedben nem született meglepetés: a dunaújvárosiak további három gólt dobtak, míg a vendégeknek csupán egyszer sikerült mattolni a vendéglátók hálóőrét, így 14-5-re a DUE-Maarsk Graphics csapata nyerte meg a mérkőzést. A Dunaújvárosi Egyetem csapata ezzel megszerezte ötödik győzelmét, azaz jelenleg veretlenül vezeti a bajnokságot. A dunaújvárosiak vezetőedzője, Mihók Attila értékelésében felemás érzésekről számolt be: mint mondta, nehéz „felpörögni” egy jóval gyengébb rivális ellen, azonban a játékosok, a csapat fejlődése szempontjából fontos, hogy a megkezdett kemény, koncentrált munka ne torpanjon meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.