2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Dunaújváros

Hatalmas fölénnyel győzött a DUE!

Kilenc góllal, 14-5 arányban győzte le az UVSE-Margitsziget együttesét a dunaújvárosi vízilabdacsapat a Fabó Éva Sportuszodában. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a nyolc gólt szerző Gurisatti Gréta volt. 

A mérkőzés első néhány percében kicsit „beragadt” a vendéglátó DUE-Maarsk Graphics csapata az Újpest elleni találkozón, olyannyira, hogy a vendégegyüttes szerezte a meccs első gólját. A folytatásban azonban a találkozó esélyesének számító dunaújvárosiak uralták a játékot, és az első negyed végére 3-1-es vezetést szereztek. A második negyedben eleinte úgy tűnt, sikerül „látótávolságon belül” maradnia az UVSE csapatának, amely „őrizte” kétgólos hátrányát (5-3), ám még a félidő vége előtt további két találattal ellépett ellenfelétől a dunaújvárosi együttes, amely így 7-3-as vezetéssel vonulhatott az ötperces pihenőre.


A Dunaújvárosi Egyetem csapata ezzel megszerezte ötödik győzelmét (fotó: DFVE)

A harmadik negyedben egyre inkább átvette a játék irányítását a DUE, sorra szerezte góljait, amelyekre mindössze egy alkalommal volt válaszuk a fővárosiaknak, így az utolsó felvonás előtt már magabiztos, 11-4-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A negyedik negyedben nem született meglepetés: a dunaújvárosiak további három gólt dobtak, míg a vendégeknek csupán egyszer sikerült mattolni a vendéglátók hálóőrét, így 14-5-re a DUE-Maarsk Graphics csapata nyerte meg a mérkőzést. A Dunaújvárosi Egyetem csapata ezzel megszerezte ötödik győzelmét, azaz jelenleg veretlenül vezeti a bajnokságot. A dunaújvárosiak vezetőedzője, Mihók Attila értékelésében felemás érzésekről számolt be: mint mondta, nehéz „felpörögni” egy jóval gyengébb rivális ellen, azonban a játékosok, a csapat fejlődése szempontjából fontos, hogy a megkezdett kemény, koncentrált munka ne torpanjon meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.