EUR: 344,27 Ft
CHF: 317,99 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Ózd

Hatodjára énekeltek együtt

A város evangélikus temploma adott otthont annak a kórustalálkozónak, amelyen ózdi és határon túli fellépők vettek részt. A rendezvény a reformáció 500 éves évfordulójának volt a része.

Ez volt a résztvevők hatodik találkozója, amit a helyi Laurum Blockflöte Együttes fellépése nyitott meg a tőlük jól ismert reneszánsz és barokk dallamokkal. A szép számú közönség előtt aztán sorra következtek a felkészült, nívós műsorokkal előrukkoló kórusok. Az énekkarok közül elsőként  a Melódia Nőikar (Fülek) mutatkozott be, majd a Korona Énekegyüttes (Pelsőc) következett. A ProCultura Férfikar (Fülek) előadása után az Ózdi Városi Vegyeskar zárta a kórustalálkozó programját.


Fotó: Lokál
Felkészült előadók nívós előadásokkal rukkoltak ki

Tóth Melinda evangélikus lelkész örült annak, hogy az eseményre nagyszámú érdeklődő látogatott el vallási hovatartozástól függetlenül. A reformáció kerek jubileumának tiszteletére a kórusok egyházi műveket is felvettek repertoárjukba, amelyek különös hangzással bírtak a templomi körülmények között.

Fotó: Lokál
Az evangélikus templomban szépen szóltak az egyházi énekek

Riz Gábor a rendezvény fővédnökeként örömét fejezte ki, hogy a kórusok vezetői már egyeztettek a kapcsolatok további ápolásáról is.

Fotó: lokál
Riz Gábor fővédnökként emlékezett egykori kórustagságára

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.