2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Ózd

Hatodjára énekeltek együtt

A város evangélikus temploma adott otthont annak a kórustalálkozónak, amelyen ózdi és határon túli fellépők vettek részt. A rendezvény a reformáció 500 éves évfordulójának volt a része.

Ez volt a résztvevők hatodik találkozója, amit a helyi Laurum Blockflöte Együttes fellépése nyitott meg a tőlük jól ismert reneszánsz és barokk dallamokkal. A szép számú közönség előtt aztán sorra következtek a felkészült, nívós műsorokkal előrukkoló kórusok. Az énekkarok közül elsőként  a Melódia Nőikar (Fülek) mutatkozott be, majd a Korona Énekegyüttes (Pelsőc) következett. A ProCultura Férfikar (Fülek) előadása után az Ózdi Városi Vegyeskar zárta a kórustalálkozó programját.


Fotó: Lokál
Felkészült előadók nívós előadásokkal rukkoltak ki

Tóth Melinda evangélikus lelkész örült annak, hogy az eseményre nagyszámú érdeklődő látogatott el vallási hovatartozástól függetlenül. A reformáció kerek jubileumának tiszteletére a kórusok egyházi műveket is felvettek repertoárjukba, amelyek különös hangzással bírtak a templomi körülmények között.

Fotó: Lokál
Az evangélikus templomban szépen szóltak az egyházi énekek

Riz Gábor a rendezvény fővédnökeként örömét fejezte ki, hogy a kórusok vezetői már egyeztettek a kapcsolatok további ápolásáról is.

Fotó: lokál
Riz Gábor fővédnökként emlékezett egykori kórustagságára

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.