EUR: 321,14 Ft
CHF: 284,47 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Ózd

Hatodjára énekeltek együtt

A város evangélikus temploma adott otthont annak a kórustalálkozónak, amelyen ózdi és határon túli fellépők vettek részt. A rendezvény a reformáció 500 éves évfordulójának volt a része.

Ez volt a résztvevők hatodik találkozója, amit a helyi Laurum Blockflöte Együttes fellépése nyitott meg a tőlük jól ismert reneszánsz és barokk dallamokkal. A szép számú közönség előtt aztán sorra következtek a felkészült, nívós műsorokkal előrukkoló kórusok. Az énekkarok közül elsőként  a Melódia Nőikar (Fülek) mutatkozott be, majd a Korona Énekegyüttes (Pelsőc) következett. A ProCultura Férfikar (Fülek) előadása után az Ózdi Városi Vegyeskar zárta a kórustalálkozó programját.


Fotó: Lokál
Felkészült előadók nívós előadásokkal rukkoltak ki

Tóth Melinda evangélikus lelkész örült annak, hogy az eseményre nagyszámú érdeklődő látogatott el vallási hovatartozástól függetlenül. A reformáció kerek jubileumának tiszteletére a kórusok egyházi műveket is felvettek repertoárjukba, amelyek különös hangzással bírtak a templomi körülmények között.

Fotó: Lokál
Az evangélikus templomban szépen szóltak az egyházi énekek

Riz Gábor a rendezvény fővédnökeként örömét fejezte ki, hogy a kórusok vezetői már egyeztettek a kapcsolatok további ápolásáról is.

Fotó: lokál
Riz Gábor fővédnökként emlékezett egykori kórustagságára

Kapcsolódó Cikkek