EUR: 317,94 Ft
CHF: 280,59 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Szolnok

Hatodszor is Csokifesztivál!

A múlt héten szombat reggeltől egészen vasárnap estig várta a látogatókat városunk egyik legkedveltebb novemberi programja, a Csokoládé Fesztivál és Nemzetközi Csokoládé Találkozó. A szakma és a közönség évről évre hatalmas érdeklődést mutat a rendezvény iránt, amit immár hatodik alkalommal rendeztek meg az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Ahogy az utóbbi években megszokhattuk, idén is hatalmas választékot sorakoztattak fel a csokoládékészítő mesterek: a közkedvelt csokiktól egészen a minőségi, a világ messzi tájairól érkező különlegességekig számtalan édességet lehetett megkóstolni vagy hazavinni. A csokikészítők között nemcsak Magyarországon, hanem a világversenyeken is bizonyított, díjnyertes mestereket ismerhettünk meg.


Szinte hihetetlen volt a választék a csokifesztiválon
Fotó: Kiss János

A készítők bemutatkozásán túl számos izgalmas programot kínált a rendezvény. Szombat reggel Kádár Annamária mesepszichológus nyitotta meg a napot előadásával, majd sor került egy tortakészítő-bemutatóra, volt koncert, bűvészkedés, csokimozi, mézeskalács-díszítés, bonbonkészítő- és hangszerbemutató is – gyerek és felnőtt egyaránt megtalálhatta a számára érdekes programot. A rendezvény szervezői szerint az ilyen eseményekben az a jó, hogy minden generációt megszólítanak és összekötnek, minden korosztály számára tartogatnak különleges élményeket. A fesztivál filozófiája szerint a kreatív alkotófolyamat közösséget épít.

Fotó: Kiss János

A bonbonoktól a csokinyalókáig bármit megkóstolhattunk
Fotó: Kiss János

A kicsik imádták a bűvészelőadásokat
Fotó: Kiss János

“Csokilufi”
Fotó: Kiss János

Hajdú Csaba Havas Dóra gasztrobloggerrel beszélgetett
Fotó: Kiss János

Csokiszökőkút nélkül nem lett volna teljes a fesztivál
Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek