EUR: 319,54 Ft
CHF: 282,31 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb XI.kerület

Haumann Péter elhozta Szókratész bölcsességét Albertfalvára

Farkas Krisztina önkormányzati képviselő segítségével Haumann Pétert látta vendégül az Albertfalvi Közösségi Ház. A 77 esztendős Kossuth-díjas színművész Platón Szókratész védőbeszéde című művét adta elő másfél órában, fejből, jól érthetően, a tőle megszokott profizmussal, ugyanakkor hibátlan természetességgel és közvetlenséggel.

A közönség ott érezhette magát a tárgyalóteremben, Haumann Péter hangjának és játékának köszönhetően megelevenedtek a bírák és vádlók, valamint a bölcs Szókratész.


– Ez a történet 2416 évvel ezelőtt játszódik, és ma is időtálló. Szókratész szavai az igazságról nagyon hasonlítanak Jézus tanítására. Negyven évvel ezelőtt volt ebből az első előadásom, akkor 29 évesen mondtam el a 70 éves Szókratész védőbeszédét, az érvelését, életbölcsességeit, most már jóval túl vagyok a hetvenen, sokkal jobban értem – mondta Haumann Péter, aki Szókratész korát is bemutatta az albertfalvi közönségnek.

Farkas Zsolt, Haumann Péter, Balog Szilvia és Farkas Krisztina az Albertfalvi Közösségi Házban (Fotó: Fodor Erika)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.