EUR: 345,55 Ft
CHF: 321,28 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Szekszárd

Hazai gyártmányú gépjárműfecskendővel gazdagodott Szekszárd

Ünnepélyes keretek között október 26-án a Béla király téren adták át az új, hazai gyártmányú, Heros-Rába Aquadux-X 4000 típusú gépjárműfecskendőt, amely ezentúl a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományát gazdagítja.

Az új gépjárműfecskendőt Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész és dr. Kaszó Gyula református lelkipásztor áldotta meg, Petkó Tamás katolikus plébános pedig megszentelte.


Az ünnepségen Schulcz Melitta, a Csapó Dániel Középiskola diákja verset mondott, Mészáros Roland, az Ady Endre Szakképző Iskola tanulója népdalokat adott elő.

HEROS-RÁBA AQUADOUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendő. Fotó: Nagy Nándor

Dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes megyei igazgató beszédében azt hangsúlyozta, hogy milyen kiemelt jelentősége van egy új eszköznek a tűzoltóság, a város, a megye életében, hiszen a fecskendő a megyeszékhely és környéke lakosságának biztonságát szolgálja.

Az új gépjárműfecskendő indítókulcsait Győri Lajos tűzoltó alezredes, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka vette át.

Az új gépjárműfecskendőt megszentelték. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.