EUR: 344,64 Ft
CHF: 318,38 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb XXIII.kerület

Hétezer növénnyel szépül meg a Grasi

Minden a terv szerint halad a HÉV menti fásítás keretében. A Grassalkovich úton a Török utca és a Vecsés út között már a növényeket is elhelyezték. A fővárosi önkormányzat által támogatott projektben hétezer növény színesíti és teszi egészségesebbé az útvonalat.

− Először a talajtakaró cserjék és a rózsák kapnak új otthont Soroksáron, majd novemberben a fák is megérkeznek − írta közösségi oldalán Orbán Gyöngyi XXIII. kerületi alpolgármester. Ő hívta fel a közgyűlés figyelmét arra, hogy a Grassalkovich úton az úttest és a HÉV-pálya között sok helyen hiányos, beteg fasorok láthatók, amelyek helyett a beruházással egységes zöldfelület jöhet létre. Kifejtette, a HÉV menti fásítás rendben halad, a múlt héten új fákat telepítettek, a meglévőket pedig megvédik, friss termőföldet kapnak, valamint a növények és az autóút közötti vékony aszfaltsáv is a zöldterület védelmét szolgálja. A projekt 103 fa, 5849 cserje és 1263 talajtakaró rózsa ültetését foglalja magában.

Tavasszal lesz igazán szembetűnő a változás (Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.