2020. május 25., hétfő
Orbán

Extra

Hétvégi Fittipaldiknak

Attól, hogy egy férfi családapává lép elő, még nem kell lemondania a kalandokról. Legalábbis ha az autózásról van szó. Csak kell venni egy Ford S-Maxot. Lehetőleg Vignale kivitelben, mert akkor aztán sörpocakkal is el lehet játszani egy James Bond-féle autós üldözést.

Ki mondta, hogy családi autóként csak öszvérteherbírású, poroszkálásra alkalmas járgányt lehet használni?! A Ford úgy döntött, hogy a megújult S-Max mellé prémium felszereltségű változatot is kínál Vignale kivitelben. Ennek megfelelően választottak hozzá motort is, hiszen a 210 lóerős, 2 literes dízel „személyében” komoly vadállat lapul a motortérben. A hatfokozatú automata váltóval szerelt családi egyterű lendületesen repít előre egy erőteljes gázadásnál, az intelligens összkerékhajtásnak, a sávtartó automatikának, a ráfutásfigyelő rendszernek és a parkolóasszisztensnek köszönhetően pedig bátor mazsolák is épségben hazaszállíthatják vele a családot. Ráadásul nem is kis családot lehet bepakolni: a csomagtérből nyitható két extra üléssel az S-Max hétszemélyessé varázsolható.


Hangsúlyoznunk kell: nemcsak attól emelkedhet meg egy családapa vérnyomása, ha beül az S-Max Vignale-be,  hanem már attól is, ha csak ránéz. Hiszen ez a kivitel számos látványextrát tartalmaz. A ködlámpákat körbefolyó krómozott díszlécektől, az ajtók és kerékdobok között elhelyezett agresszív légbeömlőktől és a Mustangra emlékeztető hűtőrácstól a családi S-Max elegáns űrhajóvá vált, amelyet irigy pillantások követnek még egy óvoda parkolójában is.

Nos, persze mindennek van ára. Egyrészt a motortérbe bezsúfolt, 210 paciból álló „ménes” igényel némi üzemanyagot (óvatos gázpedálkezelés mellett 6,6, vadabb taposás esetén 8 literig is felkúszhat az átlagfogyasztás), másrészt nem olcsó. Nagyon nem.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek