EUR: 346,71 Ft
CHF: 324,87 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Extra

Híresek, gazdagok, szexuális ragadozók

Hatalmas port vert fel világszerte Harvey Weinstein néhány héttel ezelőtt kirobbant szexuális zaklatási ügye, nem ő azonban az egyetlen, aki hasonló cipőben jár. Bill Cosby, Roman Polansi, sőt még Mariah Carey is nehéz helyzetbe került.

Harvey Weinstein
A New York Times írt először arról, hogy a filmproducer éveken keresztül nőket molesztált vagy megerőszakolta őket. A cikk megjelenése után nevüket és arcukat vállalva több színésznő is felszólalt a producer ellen. Weinstein eleinte tagadta a vádakat, később elismerte, hogy megtörténtek az esetek, és pszichés betegségére hivatkozva terápiára iratkozott be. Közben exmoszadosokat fogadott fel, hogy a többi áldozatát pénzzel vagy fenyegetéssel elhallgattassa.


Harvey Weinstein Fotó: Profimedia

Bill Cosby
Az amerikai komikust több mint ötven nő vádolta meg szexuális zaklatással, ami már a bíróság elé is került. Andrea Constand az egyetlen nő, akinek a feljelentése vádemeléssel végződött, az ügyek többsége ugyanis már elévült, hiszen egészen a hatvanas évekig nyúlnak vissza az esetek. A 79 éves Cosby rasszizmust sejt a vádak mögött.

Bill Cosby
Fotó: Profimedia

Roman Polanski
Roman Polanskit 1977 márciusában pedofília és nemi erőszak miatt bíróság elé állították egy 13 éves kislány, Samantha Geimer megrontásának vádjával. Az Oscar-díjas rendező vádalku reményében elismerte tettét, később azonban megszökött az Egyesült Államokból, amelynek körözési listáján máig szerepel.


Roman Polanski Fotó: MTI

András yorki herceg
II. Erzsbét királynő fiát, András yorki herceget pedofíliával és nemi erőszakkal vádolta meg évekkel ezelőtt Virginia Roberts. A nő azt állította, hogy 17 évesen egy milliárdos üzletember, Jeffrey Epstein szexrabszolgája volt, aki intim együttlétre kényszerítette a herceggel.

András yorki herceg Profimedia, Crystal pictures

Kevin Spacey
Anthony Rapp 14 éves volt, amikor állítása szerint a színész erőszakoskodott vele. Spacey bocsánatkérése mellett felvállalta, hogy meleg. Később kiderült, nem csupán Rappet molesztálta. Botránya miatt filmes karrierje összeomlott, szakmai elismerését, Emmy-életműdíját is visszavonták.

Fotó: Kevin Spacey Twitter

Mariah Carey
Egykori testőre, Michael Anello a napokban szexuális zaklatással vádolta meg az énekesnőt. Az extestőr azt állítja, hogy Carey egy alkalommal a hotelszobájába invitálta azzal az ürüggyel, hogy vigye be a csomagjait, de neglizsében, fehérneműben fogadta, és szexuális ajánlatot tett neki. A férfi a bírósághoz fordult és kártérítést követel Careytől.

Mariah Carey Fotó: Profimedia

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek