EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Sopron

Horvát hagyományokat is őriznek

Nagyszabású buli várható a What’sUpCi zenekartól a Búgócsigában. A négy éve alapított sokoldalú banda sok helyre jutott el idén és új dalokat tervez.

Megalakulása óta a hatodik koncertjét adja a What’sUpCi a Búgócsiga Akusztik Gardenben november 18-án, szombaton este. Az időközben két tagcserén is átesett, kezdetben öt-, mára hattagúvá bővült tamburás folk/pop-rock banda már bejáratott vendége a soproni szórakozóhelynek. Egykor, a nyitást követően az első zenekarok között mutatkozhatott be.


Tagcseréken esett át a banda, jelenleg hatan zenélnek együtt
Fotó: What’sUpCi

– Ez az év meglehetősen eseménydús volt – összegezte az elmúlt időszakot Szabó Laci énekes, billentyűs, majd így folytatta: – Másodszor léptünk fel a VOLT Fesztiválon, az egész várost megmozgató Sopron Zenél utcai feszten külön színpadra álltunk fel, és végre eljutottunk Horvátországba, továbbá Ausztriában is koncerteztünk. A Punnany Massif coververseny apropóján készítettünk egy feldolgozást, amit pont a Búgócsigában forgattunk. Az év vége felé, megpihenve pedig ugyanitt egy különleges fellépéssel készülünk.

A What’sUpCi legutóbb januárban színész, zenész, művész barátai vendégszereplésével mutatta meg különleges oldalát. A mostani koncert apropóját az adja, hogy a két éve kialakult, jelenlegi felállásban itt még nem zenélt a formáció.


Kónyai Flóri hegedűs és Rovó Péter dobos csatlakozása óta először kerülnek elő újra a csapat repertoárjának legrégebbi magyar, horvát és angol dalai. – Azok közül is a pörgős, ütős vonalat szeretnénk hozni, hogy azok is ráérezhessenek a stílusunkra, akik esetleg először hallják az együttest. Emellett egy pár, még nem bemutatott coverrel készülünk. A horvát tamburás popnótáktól a balkáni őrületen át a rock’n’rollig mindent viszünk – mesélte Laci.

A horvát hagyományokat is őrző zenekar új dalokat ír majd
Fotó: What’sUpCi

A What’sUpCi tagjai nagyban dolgoznak következő saját daluk, az Ópiát felvételén, és hamarosan klipet forgatnak a számhoz.

– Néhány dalötlet még ott pihen a fiók mélyén, ezeknek a jövő év elején állunk neki. Akkor következik egy koncertmentes időszak, hiszen az új nótákon ötletelünk majd, amiket egyből hangszerelnénk is – zárta a frontember.

What’sUpCi-koncert
Búgócsiga Akusztik Garden
november 18., 21.30

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.