EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Húsz városban tüntetnek a kedvencekért

Egyszerre húsz városban gyújtanak gyertyát vasárnap 17 órakor a megkínzott állatokkal együttérzők. Az országos akcióvá nőtt flashmob akkor indult útjára, amikor lapunk is beszámolt a megnyúzott Mucika történetéről. Az eset után sokan börtönt követeltek az állatkínzóknak.

A Lokál akkor indított kampányt az állatkínzókkal szembeni keményebb fellépés érdekében, amikor 2017. augusztus 1-jén ismeretlenek élve nyúzták meg a Mucika nevű cicát Óbudán. Arról is beszámoltunk, hogy lapunk Facebook-oldalán ismert emberek és magánszemélyek is amellett álltak ki, hogy szigorítani kellene az állatvédelmi törvény rendelkezéseit.


Úgy tűnik, a tiltakozások megtették hatásukat, hiszen a napokban a borzalmasan megkínzott Fülöp kutya gazdáit a magyar törvényhozás történetében először nem visszaesőként, hanem első bűnelkövetőként ítélték négy hónap letöltendő fogházra.

A kampány kezdetén egy civil kezdeményezés azzal kívánta felhívni a problémára a közvélemény figyelmét, hogy flashmobbal emlékeztette az embereket a megkínzott áldozatokra.


Augusztus 19-én a Hősök terén volt az első demonstráció

A civil kezdeményezés nem állt meg az augusztus 19-i gyertyagyújtásnál. Sőt! Sikerült országos szintre emelni akciójukat. December 3-án már országszerte 20 városban lobbannak fel lángok a cél érdekében.

A helyszínek

A következő városokban tartanak demonstrációt: Budapest, Baja, Békéscsaba, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Gyöngyös, Győr, Hódmezővásárhely, Kiskunhalas, Komárom, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Sopron, Szeged, Szombathely, Zalaegerszeg A részletekért keressék fel a „Gyertyagyújtás a megkínzott állatokért” elnevezésű Facebook-csoportot!

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek