EUR: 321,17 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Győr

Igazi harcosként küzdöttek a TEK gáláján

Idén négy győri rendőr vett részt a TEK Budo- és Küzdősport Gálán, s most sem tértek haza érem nélkül a fiúk: egy arany és három ezüst csilloghatott a nyakukban. Ráadásul a kjokusin karate döntőjében különleges pillanatoknak is tanúi lehettek a kilátogatók.

A TEK Budo- és Küzdősport Gáláját minden évben megtartják, tavaly is hírt adtunk róla, hiszen két győri rendőr is aranyéremmel tért haza a rangos eseményről.


Idén a Győri Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának két őrmestere, Antalics Viktor és Szekendi Tamás vett részt a gálán, és csatlakozott hozzájuk Antalics Máté őrmester és Kovács Krisztián őrnagy, alosztályvezető a Készenléti Rendőrség kötelékéből, akik szintén Győrben teljesítenek szolgálatot. Máté egyébként Viktor ikertestvére.

Antalics Viktor, testvére Antalics Máté és Szekendi Tamás őrmesterek a rendőrségnek és a városnak is hozták az érmeket
Fotó: Marcali Gábor

Szekendi Tamás Gi Grapplingben és NoGi Grapplingben indult el, mind a kettő egyfajta földharcot jelent, amelyet leginkább a cselgáncs és a birkózás keverékeként jellemezhetünk. Tamás keményen küzdött a meccsein, és ezüstérmet szerzett.


– Tavaly aranyérmet szereztem, így az idei gála egy kicsit rosszabbul sikerült, de ebből is tanultam. Edzem tovább, s jövőre ismét az aranyért indulok – mondta el érdeklődésünkre Szekendi őrmester.

A Készenléti Rendőrség győri alosztályvezetője, Kovács Krisztián őrnagy a szenior kategóriában indult, WKF karatéban, amely a pontszerzésre összpontosít.

– Sportszerű, barátságos, de kemény meccsek voltak, ahol végül az ezüstérmet sikerült elhódítanom. Örülök, hogy ismét bizonyíthattam önmagam előtt, illetve a beosztottjaimnak is megmutathattam: megéri sportolni a rengeteg feladat mellett – mesélte Kovács őrnagy.

A képen három érem van, de Kovács Krisztián őrnagy is második helyezett lett
Fotó: Marcali Gábor

Az Antalics testvérek kjokusin karatéban, a 70 kilogramm alattiak kategóriájában indultak, és lényegében végigverték a mezőnyt.

– Máté az egyik meccsét KO-val nyerte, annyi testütést vitt be az ellenfelének, a második meccsén pedig pontozással győzött. Én az első meccset 15 másodperc alatt letudtam egy fejrúgással, a másodiknál nekem is pontozásos győzelmem volt, így jöhetett mindkettőnknek a harmadik meccs, amely már a döntő volt – mesélte Antalics Viktor őrmester.

Innentől kezdett igencsak érdekes lenni, hiszen az Antalics ikreknek egymás ellen kellett volna megküzdeniük. Mind a ketten hajlandóak lettek volna lemondani az aranyéremről, azonban Viktor végül úgy döntött: tavaly ő győzött, átengedi Máténak az aranyat. A mérkőzést feladta a javára, így „testvéries” döntés született.

Antalics Máté, Szekendi Tamás és Antalics Viktor őrmesterek az érmekkel
Fotó: Marcali Gábor

– Köszönöm testvéremnek, illetve a Készenléti Rendőrség parancsnokainak, akik segítették a felkészülésemet. Kemény próbatétel volt, remélem, jövőre is itt lehetek, s ismét jó eredményeket érhetünk el mindannyian – csatlakozott testvéréhez Antalics Máté őrmester.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.