2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Győr

Igazi jeges várossá válhat Győr

A nemrég bejelentett beruházásnak köszönhetően megújul a győri jégcsarnok, ez a verseny- és a szabadidősport számára is komoly lehetőség. Az eddigi negyvenezres látogatószám tovább emelkedhet és akár első osztályú csapata is lehet Győrnek.

Az első ütemben a korábban felújított műjégpálya fölé új csarnoképület készül, amelyben egy galériaszintet is kialakítanak. A keleti és az északi oldalon lelátók kapnak helyet, a fogadóépülethez csatlakoztatva pedig egy VIP-terasz készül. A csarnok befogadóképessége 1200 fő, amelyből 560 ülőhely lesz. A második ütemben az utcai homlokzat elé egy korszerű fogadóépületet építenek. A nyugati homlokzat mentén új öltözőcsoport lesz, öt nagyobb méretű öltözőegységgel, konditeremmel, valamint egy bírói öltözővel. A költségek 70 százalékát tao-támogatásból a Nemak, az önrészt pedig az önkormányzat és a klub biztosítja. A beruházás értéke összességében meghaladja az egymilliárd forintot.


Hamarosan teljesen megújul a győri jégsportnak otthon adó épület
Fotó: O. Jakócs Péter

– A nyolcvanas évek elején társadalmi munkában épült a pálya. Ha elkészül a beruházás, egy olyan jégcsarnokot kap a város, amely minden tekintetben megfelel a kor követelményeinket és a győri jégsport új lendületet kaphat – fogalmazott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a beruházás alapkőletételén, majd utalt az EYOF-ra elkészült létesítményekre is, amelyek nagy kihasználtsággal működnek.

Az ünnepélyes alapkőletétel pillanata, amely meghatározó lehet a győri jégsport életében
Fotó: O. Jakócs Péter

Bera Attila, a Győri Nemak-Dana Hockey Club alelnöke elmondta, a klub játékosai, az utánpótlás-nevelés számára hatalmas mérföldkő ez a beruházás. Ám fontos megjegyezni, hogy egy szezonban mintegy negyvenezer korcsolyázót fogadnak, tehát a tömegsport számára is sokat jelent a mostani esemény.


A Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke, Kovács Zoltán azt emelte ki, hogy ez a csarnok a magyar jégkorongsport újabb fontos helyszíne lehet. Győrben együtt van a kitűnő utánpótlás-alapanyag, a szakmai háttér és hamarosan az infrastruktúra is adott lesz nagy játékosok kineveléséhez.

– A társadalmi felelősségvállalás és a sport szeretete vezérelt minket, amikor a projekt támogatása mellett döntöttünk. Szerencsére nem vagyunk egyedül – utalt a Dana szerepvállalására –, s bízom benne, hogy egyre több vállalkozás szponzorálja a győri jégsportot – fogalmazott Mersich Gábor, a Nemak Győr Kft. gazdasági igazgatója.

Bartalis István, a magyar jégkorong válogatott csapatkapitánya, aki gyermekkorában a győri klubnál nevelkedett
Fotó: O. Jakócs Péter

– Nekem 11 évesen költöznöm kellett a fővárosba, de a győri fejlesztések révén a mai fiataloknak már megvan az a lehetőség, hogy kitűnő feltételek mellett városukban válhassanak komoly jégkorongozóvá – mondta el Bartalis István, a magyar jégkorong válogatott csapatkapitánya, aki gyermekkorában a győri klubnál nevelkedett s így igazi példaképe lehet a most sportoló fiataloknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.