2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Belföld

Így menekült meg a pokolból a csontsovány husky – Videó!

A Tetovált állatvédők kimenekítettek Jászboldogházáról két csontsovány kutyust. Az állatok “gazdája” azt állította, hogy a kutyákat “nevelési célzattal” bántalmazta. Az állatvédők videót készítettek a kiszabadításról és arról a megható pillanatról is ahogy a kutyusok a földi pokol után felszabadultan játszanak.

Kutyus most az várja, hogy valaki megszeresse és örökbe fogadja.  Fotók/Videók: Tetovált Állatmentők

– “Ember” MEGINT MIT TETTÉL?? Egyesületünkhöz bejelentés érkezett mely szerint 2 kutyát borzalmas körülmények között tart gazdájuk és rendszeresen bántalmazza őket – kezdték szörnyű beszámolójukat a Tetovált Állatmentők Egyesület tagjai a közösségi oldalukon. – A bejelentéshez csatoltan érkezett 2 db fénykép, melyet látva teljesen elborzadtunk. Hatchiko névre hallgató Husky jellegű kutyus láncon, csont soványan látszódott a képeken. Nem volt kérdés azonnal elkezdtük szervezni a mentést és feljelentést tettünk az állattartóval szemben. Már lefele menet kértük a Jászberényi Kapitányság és a helyi állatorvos segítségét, akik készséggel azonnal a segítségünkre siettek. A Kapitányságról a rendőrökkel azonnal a helyszínre indultunk, ahol kiderült mindaz ami a bejelentésben szerepelt valós. Az állatorvos is megállapította, hogy a Husky kutyus kórosan alultáplált és a kiszáradás jelei egyértelműen kimutathatóak így azonnali állatorvosi ellátásra szorul. A kölyök kutyusnál Kormosnál, az alultápláltság jelei mutatkoznak, de társához képest jobb állapotban van. A gazda először letagadta a bántalmazás tényét, majd a rendőrök előtt beismerte, hogy bántalmazta a kutyákat nevelési célzattal. Kormos 2 hónapja került hozzájuk, talán ennek is köszönhető az, hogy még nem került életveszélyes állapotba. Az állatokat azonnal a Rákosligeti Állatorvosi Rendelőintézetbe szállítottuk ahol a teljes kivizsgálásukat megkezdték, mely után szakvéleményt fogunk kérni és ha beigazolódik az állatkínzás ténye, feljelentésünket módosítani fogjuk. Nagyon köszönjük a Jászberényi Rendőrkapitanyság munkatársainak és a helyi állatorvos hathatós segítségét, mivel nélkülük nehezebb dolgunk lett volna!” – írták.


 

Így mentették ki a kutyusokat:

Első napjuk miután kiszabadultak a kutyusok a pokolból:


A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek