2018. október 15., hétfő
Teréz

Belföld

A kvóta átnevezve is ugyanaz marad

A kvóta akkor is kvóta marad, ha átnevezve a menedékkérők elosztási arányának számítási mechanizmusaként emlegetik – hangsúlyozta Frank Engel luxemburgi EP-képviselő interjújára reagálva az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában a Nézőpont Intézet vezető ügyvezetője.

Fodor Csaba arra emlékeztetett: a magyar-osztrák határon emelt kerítés tényén sem változtatott, hogy azt Ausztria korábbi kancellárja úgy emlegette, mint kaput oldalszárnyakkal.


Hangsúlyozta, soha sehol nem született arról megállapodás, hogy a – szerinte az Európai Unió alapszerződéseivel ellentétes – kvótarendszer közösségi politika, azt “most akarják ráerőltetni a tagállamokra”, amelyek közül számosan még a korábban előírt számú migránst sem fogadták be.

Fodor Csaba elitista mentalitásnak nevezte a nemzeti konzultáció bírálatát, mondván, térségünkben a demokráciához tartozik, hogy kikérik az emebrek véleményét ilyen fajsúlyos kérdésben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A vártnál sokkal jobban teljesít a Zrínyi 2026

    A vártnál sokkal jobban teljesít a Zrínyi 2026

    A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program eddigi eredményeiről, terveiről, valamint a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium (HM) tervezett szervezeti átalakításairól is beszélt a honvédelmi miniszter hétfőn Budapesten, egy sajtóbeszélgetésen.

  • Magyarország nem támogatja az ENSZ migrációs csomag elfogadását

    Magyarország nem támogatja az ENSZ migrációs csomag elfogadását

    Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog.