EUR: 312,89 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Ilyen sem volt még: Taxis Expo Budapesten

Nyáron már írtam arról, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) hiénavadászatba kezdett, mondván, hogy taxiügyben mindenkinek helye van a terített asztalnál, aki betartja a törvényeket, rendeleteket. Ennek első lépése volt a taxisrendelet módosítása. A második pedig most jön.

Amikor megkaptam Metál Zoltánnak, az Országos Taxis Szövetség elnökének a levelét, kétszer is elolvastam, mire


relatív pontossággal elhelyezhettem a tudatomban: a BKIK-val közösen november 14-én, először Magyarországon, Taxis Expót rendeznek a Hungexpón. Szakmai találkozóval, fórumokkal egybekötött kiállítást.

Még egyszer lassan, tagoltan elolvastam: Taxis Expo.


De mi az isten lehet egy Taxis Expón? Rendszámtábla-szépségverseny? Taxióra-spartakiád? Nem. Sokkal póriasabb, földhözragadtabb, de lényegesen fontosabb dolgok. Mint például a NAV illetékesének fórummal egybekötött előadása az online pénztárgépek használatának tapasztalatairól (ez mondjuk az átlagos utazót is érdekelheti), vagy amiről keveset hallunk, mégis mindig számon kérjük: a taxik és a taxisok ellenőrzései, netán az elektromos és hibrid taxik üzemeltetésének tapasztalatai és ebből fakadóan a jövőjük. Másfelől az is érdekelne, hogy jelenleg hogyan néz ki a fővárosi gépkocsipark (életkor, kategóriák, benzin, dízel, elektromos kocsik et cetera). Bízom benne, hogy ezekről is lesz szó.

Oké, mindez elférne egy konferenciateremben, tehát kár lenne kibumlizni a vásárvárosba. Szóval mégis kik állítanak ki? Többek között a nagyobb hazai autóimportőrök, a taxióragyártók, a gépjármű-fóliázók, az oktatási és képzési centrumok, a gumiabroncs-kereskedők és állásbörze keretében a nagyobb fuvarszervező irodák.

Két dolog biztos: egyfelől ilyen még nem volt hazánkban (ami egyben a taxistársadalom nyitottságát is jelzi a célszemélyek, azok az utasok irányában), másfelől hogy kisétálok az eseményre. Mert ugyan hagyományteremtő szándékkal hirdetik, de olyan jó ott lenni valaminek a kezdetén… A legelső alkalommal.

Mert ki tudja, egyszer…

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ma temetik Koós Jánost

  Ma temetik Koós Jánost

  Ma délután a család, a kollégák és a rajongók végső búcsút vehetnek a március 2-án elhunyt Koós Jánostól.

 • Pécsi lett Európa fája!

  Pécsi lett Európa fája!

  A tavalyi év magyarországi fája versenyen győztes pécsi havihegyi mandulafa lett a 2019-es év európai fája – tudatta brüsszeli közleményében a verseny szervezéséért felelős cseh Ökotárs Alapítvány nevű szervezet kedden.

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.