EUR: 348,24 Ft
CHF: 326,37 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Pécs

Ilyen volt a pécsi halloween: a csúnya a legszebb!

Először a külföldi egyetemisták körében volt népszerű, most azonban már a felnőtteket is megbabonázta a halloween. Olyannyira, hogy egyre több ocsmány, már-már gusztustalan sminket kérnek. Pécsett pedig van olyan, aki el is készíti a nem mindennapi maszkokat.

A vér alvadási fokozatai, cipzár a szájra vagy akár sörösdoboz a szembe. Bár ezek mind filmes kellékek, manapság már bárki kérheti. És a pécsiek be is vállalják.


Vajon egy ilyen buliban hogyan csattan el az első csók? (Fotó: Gratzner Gabriella)

– A legkeményebb, legvéresebb maszkot eddig az arab diákok kérték, bár őket nem lehetett lefotózni. Most már a helyiek is rámozdultak erre, főleg, hogy jönnek a halloweeni bulik – mondja Gratzner Gabriella maszkmester.

Gabi egyébként „titkos” hozzávalókat is használ, amit Pécsen nem lehet beszerezni. Ezért Budapestre szokott utazni egy olyan színházi kellékes boltba, ahol a Sztárban Sztár kellékesei is vásárolnak.


– Általában képeket szoktak hozni a vendégek a maszkokról, amit másfél-két óra alatt el is lehet készíteni – mondja Gabi.

Persze ez attól is függ, hogy csak arc vagy akár egy egész testet érint a maszk. Gabi ugyanis készített már olyat is, ahol a kézen karmolások voltak.

– Olyan is volt már, hogy ovis csoport érkezett hozzám, és mindenki csontváznak lett „elkészítve”, de ez ritkább. Inkább a felnőttek kérik a csúnyaságokat.

Gabi szerint most a legnagyobb divat az, ha az arc egyik oldala szépen van sminkelve, míg a másik fele el van csúfítva. De szeretik a „klisék” használatát is, ami azt jelenti, hogy valamilyen tárgyat ragasztanak fel az arcra.

A végére azért ideírjuk a maszkok árát is: hétezer forintnál kezdődnek ezek a sminkek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.