EUR: 322,08 Ft
CHF: 281,32 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Pécs

Ilyen volt a pécsi halloween: a csúnya a legszebb!

Először a külföldi egyetemisták körében volt népszerű, most azonban már a felnőtteket is megbabonázta a halloween. Olyannyira, hogy egyre több ocsmány, már-már gusztustalan sminket kérnek. Pécsett pedig van olyan, aki el is készíti a nem mindennapi maszkokat.

A vér alvadási fokozatai, cipzár a szájra vagy akár sörösdoboz a szembe. Bár ezek mind filmes kellékek, manapság már bárki kérheti. És a pécsiek be is vállalják.


Vajon egy ilyen buliban hogyan csattan el az első csók? (Fotó: Gratzner Gabriella)

– A legkeményebb, legvéresebb maszkot eddig az arab diákok kérték, bár őket nem lehetett lefotózni. Most már a helyiek is rámozdultak erre, főleg, hogy jönnek a halloweeni bulik – mondja Gratzner Gabriella maszkmester.

Gabi egyébként „titkos” hozzávalókat is használ, amit Pécsen nem lehet beszerezni. Ezért Budapestre szokott utazni egy olyan színházi kellékes boltba, ahol a Sztárban Sztár kellékesei is vásárolnak.


– Általában képeket szoktak hozni a vendégek a maszkokról, amit másfél-két óra alatt el is lehet készíteni – mondja Gabi.

Persze ez attól is függ, hogy csak arc vagy akár egy egész testet érint a maszk. Gabi ugyanis készített már olyat is, ahol a kézen karmolások voltak.

– Olyan is volt már, hogy ovis csoport érkezett hozzám, és mindenki csontváznak lett „elkészítve”, de ez ritkább. Inkább a felnőttek kérik a csúnyaságokat.

Gabi szerint most a legnagyobb divat az, ha az arc egyik oldala szépen van sminkelve, míg a másik fele el van csúfítva. De szeretik a „klisék” használatát is, ami azt jelenti, hogy valamilyen tárgyat ragasztanak fel az arcra.

A végére azért ideírjuk a maszkok árát is: hétezer forintnál kezdődnek ezek a sminkek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.