EUR: 321,34 Ft
CHF: 284,50 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Íme, a sorsolási kalapok

Kialakult a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság mezőnye, és az is eldőlt, hogy a résztvevők melyik kalapból várhatják a december 1-jei sorsolást. A kalapokat a FIFA világranglistája alapján állították össze.

Az első kalapban a rendező jogán részt vevő oroszok mellett a címvédő Németország, Brazília, az Európa-bajnok Portugália, Argentína, Belgium, Lengyelország és Franciaország kapott helyet. Érdekes, hogy a legjobbak között helyet foglaló oroszok, akik csak 65.-ek a FIFA-ranglistán, így kiszorították a 8. helyezett spanyolokat. A csoportszakasz során azonos négyesben legfeljebb két európai gárda szerepelhet, a többi konföderáció válogatottjait pedig külön-külön kvartettbe osztják be.


A labdarúgó-világbajnokság sorsolási kalapjai:

1. kalap:
Oroszország (rendező), Németország, Brazília, Portugália, Argentína, Belgium, Lengyelország, Franciaország
2. kalap:
Spanyolország, Peru, Svájc, Anglia, Kolumbia, Mexikó, Uruguay, Horvátország
3. kalap:
Dánia, Izland, Costa Rica, Svédország, Tunézia, Egyiptom, Szenegál, Irán
4. kalap:
Szerbia, Nigéria, Ausztrália, Japán, Marokkó, Panama, Koreai Köztársaság, Szaúd-Arábia

(MTI/EPA/Daniel Kopatsch)

Kapcsolódó Cikkek

 • Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Az olimpiai bajnoki cím után újra történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, hiszen nemzeti csapatunk még sosem végzett az Európa-bajnokság éremtáblázatának élén. Eddig. Most viszont a hollandiai Dordrechtben rendezett kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttünk, ezzel az éremtábla élén végeztünk, míg az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.

 • Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Közleményben tisztázza az elmúlt napok eseményeit Farkas Mátyás, sportmenedzser, aki SMS-ben környékezte meg a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik játékosát egy esetleges üzlet reményében.

 • Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Első teljes évén van túl a Testnevelési Egyetem berkein belül működő Sport-táplálkozástudományi Központ, melynek célja, hogy sportolók, edzők, más sportszakemberek képzését, felvilágosítását segítse, egyik fő gyakorlati feladata pedig, hogy a tiltott anyagokat kimutassa étrend-kiegészítőkből, ezzel segítve a vétlen doppingolás elkerülését – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporeseményekkel foglalkozó misportunk.