2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb XIII.kerület

Impozáns lesz az új vívócsarnok

A Dózsa György úton épül fel a Budapest Honvéd Sportegyesület új vívócsarnoka (fotó: a4studio.hu)

A Dózsa György úton épül fel a Budapest Honvéd Sportegyesület új vívócsarnoka. A 175 millió forintból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően az új akadálymentesített létesítmény alapterülete csaknem 850 négyzetméter lesz.

A sportközpontban a magyar vívósportban jelentős szerepet betöltő Honvéd sportolói modern körülmények között edzhetnek majd.

Az új épületben kialakítják a 650 négyzetméteres központi vívótermet, valamint a szükséges kiszolgálóhelyiségeket: öltözőket, vizesblokkokat, tárolóhelyiségeket és gépészeti termet. A tervekből kiderül, hogy az új vívócsarnok acélszerkezetű épülete két részre oszlik: egy jellemzően rácsos tartós vívócsarnokra, valamint a kiszolgálótereknek helyet adó épületrészre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.