EUR: 323,04 Ft
CHF: 282,02 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Belföld

Incze Béla: A vármegyések nem függnek a Jobbiktól

Nem mérlegelte a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, hogy a Jobbik mit fog szólni a volt szocialista miniszterelnök, Horn Gyula szobrának letakarásához – mondta a mozgalom vezetője a Magyar Időknek.

A lap pénteki számában Incze Béla hozzátette, “elfogadhatatlan, hogy az ’56-os megtorlások fő alakjának emlékműve” lehet közterületen. A HVIM aktivistái október végén fekete zsákot húztak Horn Gyula XIII. kerületi szobrára, nyakába pedig “pufajkás gyilkos” feliratú táblát akasztottak – emlékeztetett az újság.


Figyelemfelkeltő akció volt részünkről, és nem is az első – mondta Incze Béla. “Mindazt, amit mi teszünk, nem befolyásolja az, hogy a Jobbik éppen jobbra vagy balra nyit” – fogalmazott.

Incze Béla hangsúlyozta: téves az az állítás, hogy a Jobbik alapítványa máig támogatja a mozgalmat, hiszen idén már egyetlen forintot sem kaptak a párttól. Közölte: ez nem jelent rossz viszonyt a párttal, azt ugyanakkor elismerte, hogy egyre többször vesznek részt az új radikális mozgalom, az Erő és Elszántság rendezvényein.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Németh Zsolt: A rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

    Németh Zsolt: A rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

    Az 1956-os forradalom része annak a folyamatnak, amelynek eredménye a rendszerváltozás és az azt követő, harminc éve tartó békekorszak – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn, a Rákóczi Szövetség Műegyemeten tartott október 23-ra emlékező rendezvényén.

  • Ötmillió magyar büszke a rendőrökre

    Ötmillió magyar büszke a rendőrökre

    A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire; ennek ellenkezőjét a megkérdezettek 27 százaléka mondja – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet az Astoriánál történt október 23-i rendőri roham 12.