2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Belföld

Incze Béla: A vármegyések nem függnek a Jobbiktól

Nem mérlegelte a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, hogy a Jobbik mit fog szólni a volt szocialista miniszterelnök, Horn Gyula szobrának letakarásához – mondta a mozgalom vezetője a Magyar Időknek.

A lap pénteki számában Incze Béla hozzátette, “elfogadhatatlan, hogy az ’56-os megtorlások fő alakjának emlékműve” lehet közterületen. A HVIM aktivistái október végén fekete zsákot húztak Horn Gyula XIII. kerületi szobrára, nyakába pedig “pufajkás gyilkos” feliratú táblát akasztottak – emlékeztetett az újság.


Figyelemfelkeltő akció volt részünkről, és nem is az első – mondta Incze Béla. “Mindazt, amit mi teszünk, nem befolyásolja az, hogy a Jobbik éppen jobbra vagy balra nyit” – fogalmazott.

Incze Béla hangsúlyozta: téves az az állítás, hogy a Jobbik alapítványa máig támogatja a mozgalmat, hiszen idén már egyetlen forintot sem kaptak a párttól. Közölte: ez nem jelent rossz viszonyt a párttal, azt ugyanakkor elismerte, hogy egyre többször vesznek részt az új radikális mozgalom, az Erő és Elszántság rendezvényein.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek