2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Incze Béla: A vármegyések nem függnek a Jobbiktól

Nem mérlegelte a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, hogy a Jobbik mit fog szólni a volt szocialista miniszterelnök, Horn Gyula szobrának letakarásához – mondta a mozgalom vezetője a Magyar Időknek.

A lap pénteki számában Incze Béla hozzátette, “elfogadhatatlan, hogy az ’56-os megtorlások fő alakjának emlékműve” lehet közterületen. A HVIM aktivistái október végén fekete zsákot húztak Horn Gyula XIII. kerületi szobrára, nyakába pedig “pufajkás gyilkos” feliratú táblát akasztottak – emlékeztetett az újság.


Figyelemfelkeltő akció volt részünkről, és nem is az első – mondta Incze Béla. “Mindazt, amit mi teszünk, nem befolyásolja az, hogy a Jobbik éppen jobbra vagy balra nyit” – fogalmazott.

Incze Béla hangsúlyozta: téves az az állítás, hogy a Jobbik alapítványa máig támogatja a mozgalmat, hiszen idén már egyetlen forintot sem kaptak a párttól. Közölte: ez nem jelent rossz viszonyt a párttal, azt ugyanakkor elismerte, hogy egyre többször vesznek részt az új radikális mozgalom, az Erő és Elszántság rendezvényein.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.