2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Belföld

Indul a karácsonyi roham

Készüljön fel az ünnepi kiadásokra a Pénzügyi Navigátorral!

Magyarországon is egyre inkább meghonosodik egy amerikai szokás, a Fekete Péntek, vagyis a Black Friday. Ezen a napon különleges kedvezményeket, akciókat kínálnak a kereskedők, hogy minél több embert csábítsanak be üzleteikbe.


A karácsonyi shopping szezon hagyományosan november negyedik péntekén indul be, de a roham gyakorlatilag már a hónap közepén érezhető a hipermarketekben és plázákban is. Ezért különösen fontos, hogy a környezetében egyre növekvő feszültség mellett is megőrizze hidegvérét és tudatosan, megfontoltan költse a pénzét.

A felmérések szerint az évnek ebben a szakaszában jóval többet költünk az egész évi átlagnál, és a tapasztalatok szerint többen igényelnek különböző fogyasztási hiteleket is, vagy vesznek fel például gyors kölcsönt. Hogy az ünneppel ne érjenek véget az önfeledt pillanatok, a nagy sietségben se feledkezzen el utánanézni a hitelek részleteinek!


Hogy elkerülje a hosszú távú adósságokat, először is ne engedjen az impulzusvásárlásnak, és tervezze meg kiadásait! Ne csak a karácsonyi ajándékokra szánt keretre gondoljon ilyenkor, hanem vegyen számba minden nagyobb év végi kiadást! Nézze meg, mennyit bír el a családi kassza, és mekkora terhet képes pluszban vállalni! Ha szigorúan tartja magát pénzügyi tervéhez, az ünnepi kiadások karácsony után sem okoznak majd fejfájást, és tiszta lappal indíthatja az új évet.

Ha hitelfelvétel mellett dönt, érdemes mindig többféle hitelt átnézni, összehasonlítani. A feltételek alapos megismerése nélkül semmilyen hitelt, gyorskölcsönt sem szabad felvenni. Mindenképpen oda kell figyelnie a hitelfelvétel költségeire, futamidejére, a törlesztőrészlet nagyságára és a teljes hiteldíjmutatóra is.

A szenzációs kedvezmények arra csábíthatják, hogy gyakrabban használja hitelkártyáját, ami ugyan kényelmes megoldás, de ennek során is mindig szem előtt kell tartania, hogy a hitelkeretből elköltött összeget a megadott határidőre vissza kell fizetnie. Ha ezt elmulasztja, a szolgáltató magas kamatot számolhat fel.

A fogyasztási hitelekkel, gyors kölcsönökkel és a hitelkártya-használattal kapcsolatban számos hasznos tanácsot és tippet kaphat a Pénzügyi Navigátor tájékoztatóanyagaiból, honlapján egy helyen elérhető valamennyi, a karácsonyi előkészületekkel kapcsolatos tartalom.

Kapcsolódó Cikkek