2019. január 18., péntek
Piroska

Program

Indul a Szent Márton-napi Libalakoma

A Szent Márton-napi legenda újjáélesztése, széleskörű megismertetése és népszerűsítése érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség meghirdeti a Szent Márton-napi Libalakomát. A Libalakoma záróakkordja annak az őszi forgalomélénkítő kampánynak, amely népszerűsíti a hazai gasztroturizmust, és ezáltal belföldi utazásra
inspirál.

A Szent Márton-napi Libalakoma kampány elindulását egy sajtótájékoztatón jelentik majd be november 7-én.


A rendezvényt dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója tartja. Az őszi, belföldi kampány és a Szent Márton-napi Libalakoma mint országos hagyományteremtő kezdeményezés címmel.

Jelen lesz még Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke is, aki a Szent Márton-napi tradicionális ételekről és a liba alapú fogások szerepéről beszél a magyar gasztronómiában. Krasznai Zsófia, nemzetközi borakadémikus témája: Az újbor jellegzetességei, liba étel és bor párosítása lesz.

A rendezvény meghívottai Szulló Szabina konyhafőnök szervírozásában különleges liba ételeket kóstolhatnak majd.

A sajtótájékoztató időpontja: 2017. november 7. kedd, 09:30 óra

Helyszíne: Belvárosi Piac, 1054 Budapest, Hold u. 13.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ennio Morricone visszatér Budapestre!

    Ennio Morricone visszatér Budapestre!

    2019. január 23-án újabb nagyszabású koncertet ad Budapesten az idén 90. születésnapját ünneplő Ennio Morricone. A világ talán legnagyobb hatású filmzene szerzője tavaly még úgy gondolta, a jövőben a turnék helyett zeneszerzői munkásságára kíván fókuszálni.

  • AVATAR-kiállítás nyílik az Andrássy Élményközpontban

    AVATAR-kiállítás nyílik az Andrássy Élményközpontban

    Budapesten indul február elején az AVATAR: Discover Pandora kiállítás európai turnéja. A kiállítás megragadja és elhozza a földre egy idegen világ lenyűgöző szépségét, egyedi betekintést kínálva, hogy Pandora szemszögéből milyennek látszik saját bolygónk.