2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Ózd

Informatikával bővül a képzés

A napjainkat egyre inkább behálózó technikai eszközökkel találkozhattak az érdeklődők Ózdon, a Digitális Erőműben.

A rendezvényen jelen volt Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, aki elmondta: a kormányzat számára fontos ügy a szupergyors internet technikai feltételeinek a biztosítása. Ezért térségünkben több mint 3000 ilyen csatlakozási lehetőség épül ki a közeli hónapokban.

Hogy a szakemberek is rendelkezésre álljanak, a jövő ősztől – a most elindult két szakirány mellett – tovább bővül a paletta a Miskolci Egyetem kihelyezett ózdi képzéseiben. 2018 szeptemberétől már informatika szakirányon is lehetőség lesz felsőfokú tanulmányokat folytatni a városban.

Fotó: Lokál
Képalá: Ózdon is oktatják a legmodernebb technológiákat

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.