2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Ózd

Informatikával bővül a képzés

A napjainkat egyre inkább behálózó technikai eszközökkel találkozhattak az érdeklődők Ózdon, a Digitális Erőműben.

A rendezvényen jelen volt Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, aki elmondta: a kormányzat számára fontos ügy a szupergyors internet technikai feltételeinek a biztosítása. Ezért térségünkben több mint 3000 ilyen csatlakozási lehetőség épül ki a közeli hónapokban.

Hogy a szakemberek is rendelkezésre álljanak, a jövő ősztől – a most elindult két szakirány mellett – tovább bővül a paletta a Miskolci Egyetem kihelyezett ózdi képzéseiben. 2018 szeptemberétől már informatika szakirányon is lehetőség lesz felsőfokú tanulmányokat folytatni a városban.

Fotó: Lokál
Képalá: Ózdon is oktatják a legmodernebb technológiákat

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.