EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Nagykanizsa

Irodalmi csevej

Rendhagyó irodalomórát tartottak a Kőrösi-Péterfy Általános Iskola Székhelyintézményében. A fiataloknak Erdős Attila nagykanizsai költő és beszélgetőtársa, Kardos Ferenc, a városi könyvtár igazgatóhelyettese mesélt és gitározott.

Mint Baranyai Dóra és Széll Kata 8. b-s diákok beszámolójából kiderül, számukra különleges volt ez a rendezvény, mert betekintést nyerhettek a költő életébe és mindennapjaiba.


Erdős Attila és Kardos Ferenc közelebb hozta az irodalmat a gyerekekhez (Fotó: Kőrösi-Péterfy Általános Iskola)

„Megtudhattuk, hogyan kezd neki verseinek, meséinek, hogy alakulnak, hogyan válnak azok véglegessé” – fogalmaztak a fiatalok. „Egy állatmeséjét fel is olvasta. Jó barátja, a szintén költő Kardos Ferenc gitárkísérettel elénekelte nekünk néhány versét. A megzenésített vagy elmondott versek hangulata magával ragadott bennünket. Reméljük, jól érezték magukat vendégeink, legközelebb is nagy örömmel várjuk őket. Erdős Attila több kötetét az iskola könyvtárának ajándékozta, így lehetőségünk lesz megismerni a többi írását is” – zárul a beszámoló.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.