EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Nyíregyháza

Ismét a táncosoké volt a főszerep

A nyári nemzetközi néptáncfesztivál után múlt szombaton ismét országos jelentőségű néptáncos rendezvényt tartottak Nyíregyházán, ugyanis a Martin György Néptáncszövetség a szabolcsi megyeszékhelyen rendezte meg a XVI. Országos Ifjúsági Néptáncfesztivált.

A rendezvény bemutatkozási és találkozási lehetőséget biztosított az országban működő ifjúsági korosztályú együtteseknek. Olyan csoportok vettek részt a fesztiválon, amelyek a gyermektánc-találkozókból életkoruk miatt már kinőttek, de a felnőttfesztiválokon még korai lenne a részvételük. A fesztivál egyben nemes versengés is volt, amelyen a 14–19 éves fiatalok szakértő zsűri előtt mutatták be színvonalas produkcióikat, s a díjak mellett lehetőséget kaphattak a következő évi Ifjúsági Néptáncantológián való szereplésre is. Az egynapos fesztivál a díjazott együttesek gálaműsorával zárult.


A fesztivál egyben nemes versengés is volt
(Fotó: Lokál)

A díjazott együttesek gálaműsorával zárult a rendezvény
(Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.