EUR: 323,22 Ft
CHF: 283,33 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Nyíregyháza

Ismét a táncosoké volt a főszerep

A nyári nemzetközi néptáncfesztivál után múlt szombaton ismét országos jelentőségű néptáncos rendezvényt tartottak Nyíregyházán, ugyanis a Martin György Néptáncszövetség a szabolcsi megyeszékhelyen rendezte meg a XVI. Országos Ifjúsági Néptáncfesztivált.

A rendezvény bemutatkozási és találkozási lehetőséget biztosított az országban működő ifjúsági korosztályú együtteseknek. Olyan csoportok vettek részt a fesztiválon, amelyek a gyermektánc-találkozókból életkoruk miatt már kinőttek, de a felnőttfesztiválokon még korai lenne a részvételük. A fesztivál egyben nemes versengés is volt, amelyen a 14–19 éves fiatalok szakértő zsűri előtt mutatták be színvonalas produkcióikat, s a díjak mellett lehetőséget kaphattak a következő évi Ifjúsági Néptáncantológián való szereplésre is. Az egynapos fesztivál a díjazott együttesek gálaműsorával zárult.


A fesztivál egyben nemes versengés is volt
(Fotó: Lokál)

A díjazott együttesek gálaműsorával zárult a rendezvény
(Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.