EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Békéscsaba

Ismét bővült a BRSE kerete

A múlt hét szombati hazai mérkőzésen már a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület frissen igazolt játékosait is láthatta a közönség akció közben. A korábban bejelentettek mellett viszont ismét új tagokkal bővült a keret.

Nagy Eszter személyében egy válogatott centerrel erősödött a csapat. A 26 éves, 187 centiméter magas játékos Budapesten, a Közgáz együttesénél ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd a Vasasnál folytatta pályafutását. Ezt követte három és fél év az Amerikai Egyesült Államokban, míg a tavalyi idényben a német élvonalban szereplő 1. VC Wiesbaden gárdájánál szerepelt. Eszter kezdő játékosa volt a World Grand Prix-győztes és Eb-szereplő magyar nemzeti csapatnak – tudatta az együttes közösségi oldalán.


Mivel a májusban műtött Bodnár Dorottya teljes felépülésére még várni kell, a bajnoki címvédőnél mindenképp szükség volt egy center leigazolására. – Mindig is csodáltam azt a hangulatot, ami a békéscsabai klubot körülvette. Rengeteg néző jár a meccsekre, a városban imádják a röplabdát az emberek. Az egyesület felépítése, céljai és nem utolsósorban az eredményei egyedülállóak, szeretnék részese lenni a további sikereknek. Alberto Salomoni szakmai munkája számomra garancia a fejlődésre, már a válogatottnál is remekül dolgoztunk együtt. Örülök, hogy itt lehetek, mindent megteszek, hogy segítsem a BRSE csapatát! – mondta Nagy Eszter.

A játékos a 2017/2018-as szezon végéig szóló megállapodást írt alá, melyben szerepel egy olyan kitétel, hogy külföldi csapatba az átigazolási időszak végéig szabadon távozhat.

Ksenija Ivanovic személyében Bajnokok Ligája-tapasztalattal rendelkező ütőt igazolt a csabai együttes. A montenegrói válogatott nyitásfogadó ütője 31 éves, 188 centiméter magas, az előző szezonban az azeri bajnok Telekom Baku játékosa volt, de korábban megfordult a francia, német és belga bajnokságban is. Ksenija a maribori MEVZA Cup-fordulóban már a BRSE színeiben lépett pályára.

– Nyitásfogadó pozícióba mindenképpen szükségünk volt még egy tapasztalt játékosra, aki nemzetközi rutinnal bír. Az ezzel a szinttel járó nyomást még szoknia kell fiatal tehetségeinknek, ez nem megy egyik pillanatról a másikra. A montenegrói sportolót Alberto Salomoni ismerte a német élvonalból, míg Dobi Edina az azeri pontvadászatból. A látottak és a róla hallottak mind emberi, mind pedig szakmai szempontból meggyőztek bennünket, hogy érdemes leigazolnunk. Sokat várunk tőle, reméljük, hogy formálódó együttesünk egyik erőssége lesz – mondta Baran Ádám klubelnök.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.